Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că a fost activată ”Ziua Z în combaterea infracționalității”, iar ieri au fost efectuate percheziții în mai multe localități din țară, peste 80 de persoane fiind reținute în urma descinderilor efectuate de DIICOT.

Printr-un comunicat, s-a precizat că perchezițiile au vizat și locuințele a trei bărbați (n.red. – membri ai temutului Clan al Sportivilor), fiind ridicate mai multe arme și suma de 200.000 de lei. Cercetările sunt continuate, acum, de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, cei trei fiind audiați și, ulterior, reținuți pentru ”șantaj și camătă”.

”În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață (n.red. – ieri), a fost identificată și ridicată, în vederea continuării cercetărilor, suma de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism de lux. Din locuințele celor trei persoane au fost ridicate mai multe arme. După audieri, față de cei trei bărbați, cu vârste 32, 35 și 42 de ani, a fost dispusă măsura reținerii. Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și camătă”, s-a precizat în comunicatul transmis de autorități.

Membrii Clanului Sportivilor care au fost reținuți în urma operațiunii – situați, ”în ierarhia” grupării, la un ”eșalon inferior” – sunt Drăgan Laurențiu, în vârstă de 32 ani, Simion Marian – 35 ani – și Păun Ion, 42 ani.

Marcel Vela: ”Am un mesaj și pentru interlopi, rămâne cum am stabilit”

Marcel Vela a declarat că – în urma operațiunii de amploare la nivel național – au fost confiscate 33,5 kg de droguri, 8 autoturisme de lux, 4,5 kg de aur și nu mai puțin de 3 tone de alcool.

Totodată, au fost confiscate 317 telefoane ”în vederea percheziționării informatice”, 14 arme ”deținute ilegal” și sute de cartușe.

“Miercuri, 11.11, am avut Ziua Z în combaterea infracționalității. Există toleranță zero față de infracționalitate. Ziua Z a fost un record în activitatea MAI. În urma acțiunii de ieri, au fost conduse la audieri 465 de persoane, au fost reținute pentru 24 de ore 98 de persoane și plasate sub control judiciar 27 de persoane. Au fost prinse și introduse în arest 19 persoane care aveau mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, mandat de arestare preventivă sau mandate europene de arest”, a precizat Marcel Vela, la sediul MAI.

Ofensiva continuă, a transmis Marcel Vela, iar perchezițiile au loc după ”sute de ore de cercetare și anchetă”.

“Vreau să anunț că ofensiva continuă. Astăzi executăm 55 de percheziții în mai multe județe. Aceste acțiuni au în spate sute de ore de cercetare și anchetă. Vreau să mulțumesc angajaților MAI pentru devotament și implicare. În final, vreau să-i  asigur pe toți cetățenii că MAI este la datorie. Am un mesaj și pentru interlopi: ca să nu mai spun că sunt cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: “Rămâne cum am stabilit”,a mai declarat Marcel Vela, la finalul declarației de presă.