Miliardarul Ion Țiriac este cel mai influent om de afaceri din România, cu o avere de 1,3 miliarde de lei. Fostul jucător de tenis a declarat că în adolescență nu a dus-o prea bine, fiind nevoit să se descurce cu doar 50 de bani, pe care îi avea în buzunar.

„Când am împlinit 14 ani, aveam în buzunar 50 de bani. M-am dus și mi-am luat două felii de franzelă. Mi-am spus atunci, eu de foame nu o să mor niciodată. Mi-am amintit și îmi amintesc mereu treaba aia”, a povestit fostul mare jucător de tenis, potrivit bzv.ro.

Țiriac nu a avut mereu o situație financiară stabilă. După ce a rămas fără tată, celebrul om de afaceri a fost nevoit să ia viața în piept.

„Au fost ani foarte grei, în special după ce rămăsesem fără tată. Din când în când, mai făceai şi foamea. Nu era lipsit de normal ca un tânăr de 15-16 ani să înceapă să aibă grijă de familia lui, să muncească pe undeva. Nu era mâncarea mai deloc”, a spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac, mesaj dur la adresa Guvernului Orban! „Năstase, Halep, Tecău nu se cumpără de la supermarket”

Miliardarul Ion Țiriac atrage din nou atenția referitor la problemele din sportul românesc. Federația Română de tenis nu a primit timp de trei ani finanțare de la bugetul de stat, iar campionii apar doar cu susținerea unor sacrificii personale. Nu există niciun sprijin de la stat, avertizează celebrul sportiv român.ADVERTISING

„Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a spus Țiriac pentru GSP.