Curtea de Apel București obligă trustul de presă Realitatea să pună capăt atacurilor mediatice la adresa afaceristului Dracea Mihai Andrei. 

Omul de afaceri Dracea Andrei Mihai a reușit să obțină o Ordonanță președințială din partea Curții de Apel București în legătură cu disputa pe care o are în instanțele de judecată cu firma Geopol Internațional SRL, care deține licența postului TV RealitateaPlus.

Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă în parte sentința apelată, astfel: Admite în parte cererea de ordonanță președințială formulată de reclamant, după cum urmează: Obligă pe pârâtă să retragă provizoriu, până la soluționarea definitivă a dosarului nr. 10588/3/2020, toate materialele video, imaginile, știrile și informațiile care privesc persoana reclamantului și activitatea acestuia, inclusiv în cadrul societăților comerciale la care este asociat, difuzate în cadrul emisiunilor televizate ale postului Realitatea Plus, în spațiul on line și presa scrisă aparținând pârâtei. Păstrează soluția de respingere a celorlalte capete de cerere. Definitivă.

Procesul dintre cele două părți, avînd ca obiect acțiune în răspundere delictuală,  este în desfășurare la Tribunalul București și are termen pe 13 noiembrie.

Ce este ordonanța președințială

Ordonanța președințială reprezintă o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate dispune măsuri vremelnice, în cazuri urgente, pentru: păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere; prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara; înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări.

Care controlul asupra postului de televiziune Realitatea Plus

Geopol International SRL este o firmă deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

Proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Ultimul a stat o vreme la închisoare iar primul tocmai s-a înscris în PSD, scrie Justnews.