Pe data de 4 august, în cartierul Giulești, Florin Mototolea – zis Emi Pian – a fost înjunghiat de Richard Emanuel Gheorghe, în urma unui conflict verbal care s-a încheiat tragic. În locuința respectivă fusese organizată o partidă ilegală de barbut la care au participat mai mulți interlopi din București și împătimiți ai jocurilor de noroc din localități situate în jurul Capitalei.

Rudele lui Emi Pian sfidează pandemia

În pofida tuturor restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, familia lui Emi Pian nu poate trece peste pierderea suferită, iar amintirea celui decedat  nu va putea fi ștearsă niciodată. Totuși, dincolo de această tragedie care a scos în evidență și subiectul ”fierbinte” al pericolului reprezentat de clanurile care fac legea în București, de zeci de ani, măsurile de restricție impuse de autorități pentru limitarea infecției cu noul coronavirus sunt… facultative pentru rudele lui Emi Pian.

Potrivit surselor noastre, rudele lui Emi Pian au mers la cimitir pentru a-i cinsti memoria, numai că angajații cimitirului nu au stat foarte mult pe gânduri și au sunat la Secția 19 de Poliție pentru ca situația – și liniștea cimitirului, în ultimă instanță – să revină la normal.

Motivul? Rudele lui Emi Pian au încins grătarele, chiar printre morminte, fără să se sinchisească de restricțiile impuse de autorități și de locul unde se aflau.

Rudele lui Emi Pian au ”încins” grătarul în cimitir

Polițiștii au intervenit la fața locului, iar ”comemorarea” s-a încheiat cu amenzi

Observând și auzind că atmosfera tinde să fie din ce în ce mai ”aprinsă”, angajații cimitirului i-au sunat pe polițiștii de la Secția 19 din București, temându-se că ar putea fi, din nou, amendați că nu respectă legea și permit astfel de ”întâlniri” lângă morminte, indiferent cine ar fi cel decedat și plâns de urmași.

Ajunși la locul de veci al lui Emi Pian, polițiștii i-au descoperit pe mai mulți membri ai familiei fostului interlop alături de grătarul care sfârâia și, în ciuda insistențelor și ”negocierilor”, comemorarea a luat sfârșit.

Cum ”unde-i lege nu-i tocmeală”, mai ales într-o astfel de perioadă, rudele lui Emi Pian s-a văzut amendate pentru că au mers cu grătarul la cimitir, sursele au declarat că au fost date 5 sancțiuni în valoare de 2.500 de lei, câte 500 de persoană.

Rudele lui Emi Pian, obligate să stingă grătarul

Soția lui Emi Pian continuă să susțină că acesta a fost omorât ”la comandă”

Soția lui Emi Pian este convinsă că moartea acestuia a fost urmarea unui ”ordin”. Mai mult, femeia susține că uciderea lui Pian a fost premediată.

”Emi era ca un ghimpe” pentru mulți, spune văduva interlopului ucis în noaptea de 4 august a acestui an.

De ce am ieșit să vorbesc? Pentru că mă doare inima, mă doare sufletul, am trei programe pe zi. Plâng dimineață, plâng la prânz și plâng seara. Și nu plâng, urlu! Și mă doare faptul că nu mai sunt nici frații mei lângă mine. Vorbesc de cumnații mei. Nu cumva respectivul, că nu vreau să îi spun numele, este în comă? Nu cumva a rămas pe viață fără o mână sau fără un picior? Pentru ce mi-au arestat ei și cumnații? Doar că îi cheamă Duduianu și sunt ai lui Pian? Nu se poate așa ceva! Totul a fost planificat, nu a mai acceptat nimic din partea lui Emi, la ce mod, la caterincă, la glume. Nu îl acceptau acolo pentru că erau jocurile lor, ei acolo își făceau bani mulți și Emi pentru ei era un ghimpe. La ei în familie au mai fost arestați pentru crimă“, spune văduva lui Pian.