Polițiștii ilfoveni au descins, miercuri dimineață, în locuința primarului proaspăt ales al orașului Buftea, după ce au avut informații că acesta ar fi cumpărat mai multe bunuri furate de un milionar celebru, fost acționar majoritar la unul dintre cele mai iubite cluburi de fotbal din România.

Anchetatorii au demarat o amplă anchetă după ce omul de afaceri Nicolae Cristescu, fost acționar majoritar al FC Rapid București a anunțat că i s-ar fi furat mai multe lucruri de valoare din localul pe care îl patronează, intitulat „Hanul Vlăsia”.

Nicolae Cristescu

Surse judiciare au declarat, că, în urma verificărilor, s-a stabilit că milionarul ar fi fost prădat chiar de paznicul localului, care locuiește undeva în imediata vecinătate a restaurantului.

De-a lungul timpului, acesta ar fi reușit să ducă acasă mai multe televizoare, veselă, scaune, corturi pentru evenimente dar și mai multe ceasuri mari, din bronz, evaluate la sume de ordinul miilor de euro.

Potrivit anchetatorilor, paznicul ar fi căutat apoi să vândă, la prețuri de chilipir, lucrurile furate de la Cristescu, iar unul dintre cumpărători ar fi fost chiar primarul orașului Buftea, Cristian Tudorache, aflat acum la doilea mandat.

Primarul ar fi cumpărat de farfurii și scaune furate de Cristescu

Sursele citate au dezvăluit, că edilul ilfovean ar fi luat, de la bărbatul suspectat pentru furt, mai multe farfurii și alte elemente de veselă, scaune dar și câteva corturi pentru evenimente.
Polițiștii urmează acum să stabilească dacă primarul știa că lucrurile pe care le-a achiziționat erau furate.

Nicolae Cristescu a deținut pachetul majoritar al FC Rapid București începând cu anul 2013. Cu el la conducere, Rapid a reușit atunci promovarea în Liga I, însă, la scurt timp, afaceristul a vândut pachetul majoritar de acțiuni basarabeanului Valerii Moraru, patron al „Azuga Waters”.

După ce a renunțat la Rapid, în conturile căruia Cristescu a spus că ar fi lăsat 1,5 milioane de euro, acesta și-a concentrat atenția asupra restaurantului pe care îl deține în localitatea Tărtășești.