Tolea Ciumac  a fost capturat de polițiștii italieni, după ce, o bună perioadă de timp, și-a bătut joc de autoritățile române! Luptătorul a fost condamnat definitiv de Tribunalul Bacău, în septembrie, la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru contrabandă cu țigări, dar a reușit să fugă din țară și nu s-a ferit să posteze, pe un site de socializare, imagini de la petrecerile la care participa înconjurat de familie și prieteni.

Zilele trecute,  Tolea Ciumac a fost arestat de autoritățile din Italia, în localitatea San Casciano in Val di Pesa. Luptătorul s-ar afla acum în arest, în Peninsulă, în vederea punerii în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani și 4 luni. Astfel, în următoarea perioadă, luptătorul ar urma să fie adus în țară și predat autorităților din România. 

Și-a bătut joc de autoritățile române

Tolea Ciumac a fost reținut, în octombrie 2017, de procurorii DIICOT din Bacău, după ce anchetatorii au probat că făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de țigări. Judecat în libertate, luptătorul cu origini basarabene a fost condamnat definitiv, anul acesta, la jumătatea lunii septembrie, la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Tolea a postat o poză din Florența înainte de a fi capturat

După ce au redactat mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, magistrații băcăuani au trimis documentele la IPJ Ilfov, în condițiile în care Anatolie Ciumac figurează, în acte, cu domiciliul în comuna Roșu. Numai că Tolea  plecase deja de acasă, iar polițiștii Serviciului Urmăriri au bătut degeaba la ușă. După ce, conform procedurii, acesta a fost dat în urmărire națională, polițiștii au solicitat instanței să emită pe numele lui un mandat european de arestare.

Pe numele lui Tolea a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea

Potrivit unor surse judiciare, Tolea Ciumac a fost reperat de anchetatorii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI) pe teritoriile mai multor state europene. 

Solicitările repetate de arestare a condamnatului, venite din partea autoritățile române, ar fi fost ignorate total, iar Ciumac a putut să plece liniștit dintr-o țară în alta.In toată această perioadă, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI) a trimis solicitări în Italia, Germania, Marea Britanie, dar și în alte state unde existau informații certe legate de prezența luptătorului condamnat definitiv.

Mai mult decât atât, jurnaliștii au dezvăluit că Tolea Ciumac nu s-a ferit să ducă o viață aparent normală, alături de soție și de prietenii săi. Cu toate că știa foarte bine că este căutat de polițiștii români, acesta posta, pe contul său de Facebook, imagini cu el din sala de antrenament, dar și din restaurantele în care lua masa. Ultima fotografie de acest gen a fost postată, weekendul trecut, de Tolea Ciumac. Luptătorul apare în imagine alături de soția lui și de mai mulți prieteni, iar descrierea fotografiei este „O seară românească la Florența”.