A murit Sir Sean Connery, unul dintre cei mai prolifici actori din generația sa. Acesta împlinise în luna august 90 de ani. 

Star al cinematografiei

Sir Sean Connery A jucat în filme precum„The Untouchables”, „The Rock” sau „First Knight”, dar celebritatea i-au adus-o rolurile în care l-a interpretat pe James Bond.

Actorul a fost considerat multă vreme drept unul dintre cei mai buni actori care au interpretat rolul spionului iconic James Bond.cAcesta fusese decorat de regina Elisabeta a II-a în anul 2000.

Potrivit BBC, actorul, care împlinise recent vârsta de 90 de ani, a murit în somn în timp ce se afla în Bahamas. Presa britanică mai scrie că starul nu se simțea bine în ultima vreme.

Connery a fost unul dintre favoriții publicului timp de mai bine de 40 de ani.

Actorul și-a publicat autobiografia, „Being a Scot”, co-scrisă împreună cu Murray Grigor, în 2008. Pe lângă premiul de cavaler și premiul Academiei, a primit multe felicitări pe parcursul lungii sale cariere, venite din partea marilor instituții ale filmului de pe glob.

Starul de cinema a fost căsătorit cu actrița Diane Cilento în perioada 1962-1973. Cuplul a divorțat în 1973, Diane Cilento murind în 2011. El a mai fost căsătorit și cu pictorița Micheline Roquebrune.

A primit oscarul  în 1988, când a fost numit cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din filmul The Untouchables.

Actorul era susținător al independenței țării sale natale, Scoția

Actorul îi îndemna în 2014 pe compatrioții săi să voteze pentru independența Scoției la referendumul care a avut loc în acel an, scria dailymail.co.uk.

Connery, adept al independenței Scoției, declara într-un interviu apărut în The Sun că șansa țării sale de a se desprinde de Marea Britanie reprezintă o oportunitate care nu trebuie ratată.

Acesta mai spunea că independența va stimula industria filmului și alte industrii creative, creând noi locuri de muncă în