Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că o carantină parțială se poate lua în România. Potrivit acestuia, autoritățile ar trebui să impună și restricții de circulație.

„Cred că o carantină parțială se poate lua în calcul în România. Totuși, să punem accent pe responsabilizarea cetățenilor, pentru că oricât de mult statul ar încerca să limiteze din drepturi și să impună restricții în ceea ce privește activitatea unor industrii, dacă nu va exista responsabilitate din partea cetățenilor, toate aceste măsuri riscă să fie luate în zadar și doar să afectăm și mai mult economia”, a declarat Eugen Tomac, vineri, la RFI.

Liderul PMP mai spune că trebuie impuse și restricții de circulație pe timpul nopții.

Tomac: „Este esențial în această perioadă să luăm cât mai multe măsuri, echilibrate”

Inclusiv restricții de circulație pe vreme de noapte, pentru că este esențial în această perioadă să luăm cât mai multe măsuri, echilibrate, pe de o parte, pentru a nu prăbuși cu totul economia, pe de altă parte, pentru a diminua cât se poate de mult răspândirea Covid-19. Nu în ultimul rând, Guvernul are o sarcină extrem de importantă, să acceseze toate instrumentele pe care le pune la dispoziție UE, pentru a salva locurile de muncă”, a mai declarat Eugen Tomac.

Record sumbru în România: 6.481 de noi cazuri COVID-19

Până joi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.