Cine a plănuit asasinarea lui /conversația purtată pe Facebook înainte de măcel

Cristian Marian Bejan, traficantul de droguri despre care DIICOT susține că ar fi ordonat cel puțin patru asasinate pentru a-și elimina concurența, s-ar afla inclusiv în spatele măcelăririi din ianuarie a lui Marius Emil Alecu, zis Bebino. Aflat în arest la domiciliu, Bebino îl acuză acum pe Bejan că  ar fi pus pe capul său o sumă deloc de neglijat de bani. declarații în exclusivitate oferite de liderul grupării Sportivilor, precum și filmarea integrală de la conflictul sângeros.

În luna ianuarie, Marius Emil Alecu a fost implicat într-un conflict sângeros de stradă cu Cezar Petcu, zis Joe, un cunosct interlop din Colentina, cu care până atunci, cel puțin de fațadă, era prieten. Atacat cu bâte și săbii, Bebino s-a ales cu nouă tăieturi pe corp, dar și cu două degete lipsă de la mâna stângă. Ca prin minune, liderul grupării Sportivilor a reușit să scape cu viață, iar Cezar Petcu și amicul său, Mohamed Ionescu, au primit câte șase ani și opt luni de închisoare.

“Totul a venit de la Bejan. S-au pus pe capul meu 14-15 mii de euro!”

Acuzat la rândul său pentru tentativă de omor, Marius Emil Alecu urmează să fie judecat separat, într-un nou dosar. Între timp, a fost plasat în arest la domiciliu, ocazie cu care a pus cap la cap mai multe lucruri. Bebino a aflat că Cezar Petcu ar fi încercat să-l omoare la comanda lui Cristian Marian Bejan, unul dintre cei mai periculoși infractori din România și bun prieten cu comisarul șef Robert Cristian Badea. Ultimii doi sunt, în prezent, în arest și, cu siguranță, vor primi sentințe grele.

Sută la 100 totul a venit de la Cristian Marian Bejan. Păi ăsta (n.r. Cezar Petcu) era prietenul meu, îți dai seama… M-am dus la el. Din auzite știu că s-au dat pentru uciderea mea în jur de 14-15.000 de euro. Mă știu cu Cezar Petcu cu un an, doi. Înainte de incident am făcut revelionul cu el, la BOA. I-am plătit nota”, ne-a dezvăluit Bebino.

Ademenit de Cezar Petcu în zona Tei-Boboc. “Mi-a zis să vin, că ‘udă’ mașina!”

Marius Emil Alecu a povestit cum a ajuns în zona Boboc-Tei, unde avea să fie, pur și simplu, atacat cu bâte și săbii de zece persoane.

Cezar avea un Audi A8, vroiam să i-l cumpăr eu, să-i ofer prețul real pe el, 12.000 de euro și ceva. El a zis că vrea mai mult, eu am zis că nicio problemă, să-l dea mai departe. Ulterior, m-a contactat și mi-a zis că și-a luat un BMW Seria7. Mi-a arătat mașina, frumoasă, i-am zis să o stăpânească sănătos… E și la dosar convorbirea cu el. Și mi-a zis că ‘udă’ mașina. I-am zis că pe a mea o am în service și să vină să mă ia el. Mi-a zis să vin, că el e departe, că a dat drumul la grătar…”, ne-a declarat Marius Emil Alecu.

 Aceasta este discuția pe Whatsapp dintre Marius Emil Alecu și Cezar Petcu, cu doar câteva ore înainte să aibă loc măcelul. Conversația a fost depusă la dosar.

Conversația dintre Bebino și Joe, cu doar câteva ore înainte de măcel

Cum a început conflictul. “Am întrebat ce avem de vorbit, iar Mohamed…”

Având o vastă experiență pe stradă, Bebino a mirost de la început că ceva nu este în regulă, motiv pentru care a preferat să plece după scurt timp. A fost însă rapid oprit și lovit cu pumnul de Mohamed Ionescu.

Am ajuns acolo și am văzut că sunt zece inși. Am zis că-s de-ai mei, prietenii mei. M-am dat jos din mașină, i-am pupat pe Cezar și pe Mohamed, nu și pe ceilalți că erau prea mulți. Eu i-am văzut că sunt puțin emoționați în vorbă. Am zis că plec, că ne auzim mai târziu, că am puțină treabă. Și Mohamed îmi pune mâna pe burtă, mai exact pe piept și mi-a spus să stau pe loc, să vorbim. Am întrebat ce avem de vorbit, iar atunci Mohamed mi-a dat un pumn”, și-a amintit Bebino.

“Cezar a scos o sabie de la piept! Când am căzut jos, m-au tăiat mai bine”

De aici lucrurile au degenerat grav, iar Marius Emil Alecu a fost pur și simplu măcelărit de Cezar Petcu și membrii clanului Cocalarilor, ca urmare a posibilului ordin primit de la Cristian Marian Bejan. Bebino s-a ales în urma incidentului cu multimple tăieturi pe tot corpul.

Eu nu am căzut că e prea slab, nici nu m-am clintit măcar. Mă întorc și îi întreb: ‘Ce faceți, mă, dați în mine? Cum vine asta?’ Asta a fost reacția mea pe moment, m-am pus în gardă cum ar veni. Și atunci am văzut că scoate Cezar o sabie de la piept. Din impact am intrat în ei, apoi unul m-a tăiat pe umăr, altul pe spate, am primit și un box în partea dreaptă și am tot continuat să alerg, nu am căzut. Și în timp ce alergam mi s-a tăiat filmul, nu am mai putut respira și am căzut jos. Și atunci au reușit să mă taie mai bine. Am avut nouă tăieturi în total”, ne-a declarat liderul grupării Sportivilor.

Bebino: “Clar, au vrut să mă omoare!”

Marius Emil Alecu este ferm convins că Cristian Marian Bejan s-ar afla în spatele atacatului care a avut loc asupra lui pe 9 ianuarie. Bebino este, totuși, mulțumit că a scăpat cu viață, iar acum așteaptă ca organele abilitate să-i facă dreptate.

Mai mult ca sigur au vrut să mă omoare, dar uite că nu au avut succes. Am pierdut o grămadă de sânge. Au sărit 10 inși pe mine, dar prin curți erau vreo 30. M-au lăsat pentru că s-au speriat, au crezut că nu mai trăiesc când au văzut atâtea tăieturi pe mine. Când mi-au văzut piciorul despicat, degetele tăiate, s-au speriat, au zis că am murit. Dar spre nefericirea lor și noroc meu uite că sunt în viață. Procurorul Dragoș Nestor, cel care m-a luat din spital, este mână în mână cu Robert Badea, iar acesta din urmă cu Marian Bejan. Sută la sută au legătură. Altfel nu îmi explic cum a făcut rechizitoriu în favoarea celor care m-au tăiat și arestat mai mult mort decât viu, iar după zece luni sunt doar doi arestați sau predați mai exact, iar unul e martor în dosar. 

Țin să precizez că nu am purtat în viața mea briceag și nici nu voi purta, așa cum au susținut ei. Nu îmi trebuie mie așa ceva, eu sunt sportiv, nu cuțitar. După părerea mea, procurorul Nestor e mână în mână cu ăștia de m-au tăiat, altfel nu era posibil să mă scoată din spital și să facă acel rechizitoriu jenant. Judecătorii sunt mână în mână cu cei din clanul Cocalarilor, altfel nu-mi explic. Și tăiat, și bătut, și arestat, acum vor să le dau și 30.000 de euro. Cum vine asta? E pe dos!”, a încheiat Bebino.

Cine este Cristian Marian Bejan

Cristian Marian Bejan este originar din Bârlad și, de-a lungul timpului, a fost o persoană foarte discretă. Potrivit DIICOT, prima dată când a fost identificat drept lider al unei grupări, s-a întâmplat undeva în anul 2012, când se afla în Elveției și se ocupa de proxenetism. A început să aibă probleme serioase după ce a intrat în concurență cu albanezii, la rândul lor specializați în traficul de persoane. În acest context, acesta ar fi pus la cale prima lui asasinat. Victima a scăpat însă cu viață.

De atunci, procurorii au descoperit că, până acum, bărbatul a pus la cale alte patru fapte similare, ultima  dintre ele în ianuarie 2020, când acesta ar fi comandat asasinarea lui Marius Emil Alecu, zis Bebino. Despre Cristian Marian Bejan, anchetatorii au probat că se afla în strânse relații de prietenie și chiar de afaceri cu un ofițer angajat în structurile specializate în combaterea criminalității organizate. Este vorba despre comisarul șef Robert Badea, care l-ar fi sfătuit cum să se ferească de structurile antidrog.

Conform DIICOT, grupul coordonat de acest  Cristian Marian Bejan este suspectat de ”tentative de omor calificat, cămătărie, evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influență, cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, distrugere, proxenetism, sustragerea ori distrugerea de probe ori înscrisuri și șantaj”.