Dan Bittman a revenit asupra declarațiilor sale despre Covid,  spunând că el crede în Covid-19, dar acuză autoritățile de lipsă de coerență în măsuri și soluții.

„Eu să fi fost în locul domnului Arafat, sunam imediat ori în Franța, ori aici, mai jos, în Bulgaria, să întreb, voi cum de jucați fotbal cu tribunele pline și fără măști, și fără nu știu ce”, a spus solistul trupei Holograf, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, moderatorul care a avut el însuși Covid-19.

„Nu pot unii să fie cu COVID și alții fără, unii să stea în casă și alții să stea unde vor ei, adică fiți coerenți”

„M-am trezit zilele trecute că sunt liderul unei organizații pe care chiar nu o cunoșteam până alaltăieri, cea cu fără botniță șamd. Vreau să spun de la bun început – cred în acest virus. Chiar astăzi m-a sunat un prieten din Timișoara, medic, are COVID. Mi-a povestit exact ce s-a întâmplat cu domnia sa, deci eu nu sunt genul de idiot care să spun că nu există COVID sau că nu există acest pericol. (…) Poate că unele măsuri au fost bune, dar ceea ce mă frapează pe mine este că în timp mie mi se punea să stau liniștit în casă – și chiar am stat, fiindcă respect regulile acestei țări – Guvernul sau, mă rog, forțele cu ghilimele de rigoare îmi organizau cel mai mare exod românesc organizat vreodată, 80.000 de muncitori până la urmă într-o săptămână, două plecați cu avioane, cu transporturi, în timp ce noaptea era interzis să se meargă prin România, (…) în Germania la cules de sparanghel. Așa că, iertați-mă, e un sfat doar, eu nu pot decât să sfătuiesc Guvernul, că nu le dau eu lecții, nu sunt politician, dar măcar când luați o măsură, luați-o pentru toată țara. Nu pot unii să fie cu COVID și alții fără, unii să stea în casă și alții să stea unde vor ei, adică fiți coerenți”, a declarat Dan Bittman.

Gearbest Alfawise V8S PRO E30B Robot Vacuum Cleaner Sm
Alfawise V8S PRO E30B Robot Vacuum Cleaner Sm only $179.99

„Dacă aș fi fost în locul lui Arafat…”

Dan Bittman a comentat și cazul de la Suceava, unde unii bolnavi de Covid refuză tratamentul de teama unor povești ce țin mai degrabă de teorii ale conspirației, decât de realitatea medicală. Artistul are însă un mesaj dur pentru Raed Arafat, șeful DSU.

„Nici asta nu este o soluție și eu aș merge pe un alt exemplu. Nu știu câți morți am avut astăzi – Dumnezeu să-I odihnească, sunt alături de familii și voi fi întotdeauna, pentru că eu am cântat în melodiile mele viața, nu moartea – dar vreau să mă înțelegeți, noi avem o zi cu 100 de cazuri la 5.000 de îmbolnăviri, francezii au 100 de cazuri la 50.000 de îmbolnăviri, ceea ce mie îmi arată că în alte părți s-au găsit, totuși, niște soluții. Eu să fi fost în locul domnului Arafat, sunam imediat ori în Franța, ori aici, mai jos, în Bulgaria, să întreb, voi cum de jucați fotbal cu tribunele pline și fără măști, și fără nu știu ce?”.