S-a încheiat telenovela alegerilor pentru Primăria Municipiului București. Nicușor Dan a fost validat în funcția de primar al Capitalei, după ce instanța a respins toate cele 52 de apeluri formulate în urma scrutinului din septembrie.

Decizia dată luni, 26 octombrie, de magistrații Curții de Apel București este definitivă.

Nicușor Dan, validat de CAB. Contestațiile, tardiv formulate

Pe 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul fiindcă decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.

Curtea de Apel a respins cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general.

Recent, Nicuşor Dan afirma că preluarea mandatului său va întârzia cel puţin o săptămână din cauza contestaţiilor depuse de către consilieri PSD şi „apropiaţi” ai social-democraților: „Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura.

Nicușor Dan i-a luat în derâdere pe contestatarii săi

Referitor la contestațiile depuse împotriva numirii sale, Nicuşor Dan explica faptul că în cererile de apel sunt invocate „motive ridicole”, enumerând printre acestea inclusiv frauda electorală.

„Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy-paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin – acum, la patru săptămâni de la alegeri – decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti”, afirma Nicușor Dan pe 22 octombrie.