Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, miercuri, că 83 de deținuți sunt tratați la Spitalul Penitenciar Jilava.

Allți 29 au fost declarați vindecați, care vor beneficia de monitorizare medicală preventivă.

„În continuare, deținuții declarați vindecați vor beneficia de monitorizarea medicală preventivă aplicată tuturor persoanelor private de libertate. Acest rezultat validează capacitatea unității penitenciar-spital de a gestiona cazurile de îmbolnăvire, ușoare și medii, înregistrate în rândul persoanelor custodiate”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, în prezent, la Penitenciarul-Spital București-Jilava sunt tratați 83 de deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2, iar starea de sănătate a acestora este „optimă”.

„Amintim că sistemul administrației penitenciare promovează, printr-un efort constant, măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât pentru protejarea persoanelor private de libertate, cât și a personalului angajat și a terților. Suplimentarea bazei materiale necesare prevenției, susținerea funcționalității circuitelor medicale și actualizarea metodologiei de intervenție raportat la evoluția pandemiei pe teritoriul național constituie câteva dintre demersurile pe care Administrația Națională a Penitenciarelor le derulează în acest context de criză sanitară”, au transmis reprezentanții ANP.

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. 20 de deținuți, infectați cu noul coronavirus

Alți 20 de deţinuţi din Penitenciarul Craiova s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Deţinuţii au fost transferaţi la Penitenciarul Spital Jilava, unde li se administrează tratament specific, anunţă ANP

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.