Liderul Pro România, Victor Ponta, îi ia apărarea fostului ministrul al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, pe care DNA îl acuză de trafic de influență și luare de mită.

Ponta suspectează un blat între PNL și PSD în această situație, dar nu vede o alianță de tip USL, deoarece nici Ciolacu și nici Orban nu ar avea anvergura politică necesară.

Am văzut că azi l-au prins pe Bănicioiu, mă supără foarte tare, eu am trecut prin asta. Eu exclud vinovăția să, pentru că nu putea să pună directori de spitale la Nicolescu (n.r. ministru Sănătății la momentul presupuselor fapte), el fiind ministrul Sporturilor. Am înțeles că e vorba de niște denunțuri ale unora care au dosare penale și denunță pe toată lumea. Azi mi-a zis că „domne, 45 de zile să explic că n-am făcut ceva, nu vreau”. Eu știu că pe Bănicioiu l-a sunat toată lumea, l-au sunat oameni că sunt bolnavi și au nevoie de ajutor, poate genul asta de trafic de influență să fi făcut”, a declarat Victor Ponta, la România Tv.

Ponta consideră că și el ar putea ajunge la DNA pentru că nu ar susține blatul între cele două partide.

„Știu că toți colegii mei au primit oferte de la PSD”

„Eu văd că Pro România supără, că este această concordie între PSD și PNL, iar noi nu vrem să intrăm în cooperativă. Am crezut că trebuie și niște oameni liberi, care nu sunt în cooperativă PSD-PNL. Mă supără, dar nu ne dăm bătuți. Știu că absolut toți colegii mei au primit oferte de la PSD. Eu credeam că împreună ne luptăm cu PNL, dar văd că noi ne luptăm cu PNL și PSD ia oameni de la Pro România. Nu se reface USL, nu cred că vreunul dintre Ciolacu și Orban au forță să treacă țară prin furtună.

Foarte probabil o să mă ia DNA și pe mine. Pentru că eu nu vreau să particip la blat, e un risc pe care mi-l asum și care, până acum, a fost plătit de familia mea. În continuare am sechestru pe casă și sunt cercetat în toate dosarele lui Portocală. Mi s-a întâmplat să mi se facă dosar că să plec din funcția de premier. M-am gândit că s-au dus vremurile alea, dar se pare că nu”, a declarat Ponta.