Gică Popescu și-a amintit de perioada pe care a petrecut-o după gratii, unde potrivit propriilor mărturii a încercat pe cât posibil să se acomodeze cu condițiile existente acolo. Mai mult, ajunsese chiar să gătească quattro formaggi termoplonjonul, în lipsa unui aparat specific. 

Perioada petrecută la închisoare nu l-a doborât pe Gică Popescu, dovadă fiind faptul că fostul internațional nu se ferește să vorbească despre acel moment al vieții. Recent, actualul președinte al Viitorului Constanța a dezvăluit că perioada în temniță nu l-a împiedicat să continue să gătească.

În închisoare încerci să găsești un echilibru. Nu e deloc plăcut să fii acolo. Am gătit mult, îmi permiteam. Aduceam mâncare de acasă sau luam paste de la magazin și aveam tot felul de improvizații legale. Nu te lăsa nimeni să ai un aparat, așa că faceam paste cu fierbătorul sau termoplonjonul. Am ajuns la performanța să fac quattro formaggi cu termoplonjonul. Cumpăram patru tipuri de brânză de la magazin sau primeam pachet. În general, mâncam ceea ce primeam de acasă”, a spus Gică Popescu la Kanal D.

Gică Popescu: “Am dus cu demnitate condamnarea la bun sfârșit!”

Pe 4 martie 2014, Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare în “Dosarul Transferurilor”, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Fostul internațional nu-și imagina vreodată că va ajunge după gratii la ce probe a adus, însă spune că nu va comenta niciodată decizia instanței.

Mereu mi-am asumat lucrurile bune și mai puțin bune. Nu o să comentez niciodată decizia instanței. Nu mi-a convenit mereu, am considerat că este o nedreptate, dar cu demnitate am dus la bun sfârșit condamnarea. Părerea mea este că am făcut închisoare nevinovat și nu este doar a mea. Îmi aduc aminte că la ICCJ am avut opinie separată de achitare, lumea îmi spunea că la ce probe am adus, nu o să am probleme. Am crezut că decizia va fi de achitare, eu cred că nu aceea trebuie să fie decizia instanței. Întotdeauna am să respect deciziile instanței, dar aceasta a considerat că pedeapsa trebuie să fie peste ceea ce e a cerut DNA”, a mai declarat Gică Popescu.