Prefectul Capitalei a fosat demis din cauza gestionării proaste a pandemiei de Covid -19. imediat, s-a speculat că noul pefect va fi fostul comisar Traian Berbeceanu, în prezent șeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela. 

Gafa făcută luni de prefectul Gheorghe Cojanu privind subiectul legat de gestionarea epidemeniei de COVID îl va costa funcția, așa cum s-a speculat imediat după ce premierul Ludovic Orban. președintele Klaus Iohannnis, dar și ministrul Educației s-au arătat nemulțumiți de prestația acestuia.

Prefectul demis

Premierul Ludovic Orban a confirmaat marți că a hotărât să îl demită pe actualul prefect și să îl numească în locul acestuia pe fostul polițist Traian Brebeceanu.

O să dăm declaraţii la momentul potrivit, prefectul este numit prin Hotărâre de Guvern, nu prin decizia premierului. Nu infirm ştirea care a apărut”, a răspuns premierul Orban atunci când a fost întrebat de un jurnalist dacă este real zvonul potrivit căruia Traian Berbeceanu va fi numit noul prefect al Bucureștiului.

Orban a confirmat zvonul 

„Da”, a răspuns premierul. Desemnarea lui Traian Berbeceanu în postul de prefect al Capitalei va deveni oficială după adoptarea unei Hotărâri de Guvern, a precizat premierul Victor Orban.

Din această vară, Traian Berbeceanu este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela.

Berbeceanu a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL Acest lucru era necesar pentru ca Berbeceanu să poată căpăta statutul de functionar public, demers realizat rapid, de ieri până azi În acest fel, el va putea ocupa, conform legii, funcţia de prefect. Această tactică a fot vehement contestată în lumea politică, iar premierul a fost acuzat că face „manevre” ca să-l numească pe Berbeceanu.

Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie adoptată în cursul acestei săptămâni, în viitoarea şedinţă de Guvern.

Bâlbe uluitoare ale fostului prefect

Prefectul Gheorghe Cojanu a făcut o serie de gafe incredibile care au pus punct carierei sale de prefect al Bucureștiului. Astfel, acesta a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti. Mai mult, după câteva ore bune de la publicarea cifrelor privind infectările de  coronavirus, el nu a putut să răspundă la întrebări deoarece se afla, duminică, „la cumpărături”.

Punctul culminant al greșelilor s-a produs luni. Atunci, Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefect, a elaborat o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile, potrivit.antena3.ro.