În timp ce conducerea MAI le declară război românilor care își fac nunți, cununii și botezuri și mobilizează împotriva lor uriașe forțe polițienești, pe străzi, oamenii legii sunt terorizați de interlopii care încep să preia controlul orașelor de provincie. Un incident cu adevărat șocant petrecut în Moldova arată care este, de fapt, realitatea.

Amenințat cu moartea de un golan din oraș, un polițist din Pașcani, județul Iași, s-a transformat, cel mai probabil de frică, în apărătorul interlopului la procesul de ultraj ce i-a fost deschis. Pur și simplu, agentul a semnat o declaraţie la notar prin care susține că nu doreşte ca interlopul să fie tras la răspundere penală!

 „Te tai, te omor pe tine şi familia ta!”

Polițistul în cauză se numește Daniel Lipovanu și lucrează la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Paşcani. Interlopul este Petrică Amariei, personaj cunoscut în oraș.

În seara de 4 iulie, Amariei și prietenii lui au tăbărât peste un rival, intrând cu forța în casa acestuia. În altercația iscată, notează adevărul.ro, unul dintre amicii interlopului lui Amariei s-a tăiat și a fost dus la spital. Acolo a început scandalul, provocat chiar de Petrică Amariei, care i-a amenințat pe doctori că-i omoară dacă nu îi salvează prietenul. Patrula de Poliție chemată n-a făcut altceva decât să-l înfurie și mai rău pe interlop. Petrică Amariei s-a luat de polițiști, iar pe agentul Daniel Lipovanu l-a amenințat cu moartea: „Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş… te tai, te omor pe tine şi familia ta.

Judecătorii din Pașcani notează în motivare că „inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei”, cu referire la polițistul Daniel Lipovanu.

Culmea este că polițistul a mers ulterior la notar și a dat o declarație prin care susține că nu dorește ca interlopul Petrică Amariei să fie tras la răspundere! Declarația a fost prezentată judecătorilor chiar de avocatul interlopului, însă magistrații n-au ținut cont de ea. „Împrejurarea că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă şi a declarat în cursul judecăţii că nu doreşte tragerea la răspundere penală a inculpatului este total lipsită de relevanţă în contextul infracţiunii supuse judecăţii”, au susținut judecătorii.

Contactat telefonic, agentul Daniel Lipovanu a avut un singur comentariu de făcut: „Eu nu am zis că vreau tragerea la răspundere”.