Au fost depuse peste 20 de pângeri la Parchetul din Iași pentru zădărnicirea combaterii bolilor după îmbulzeala de la Iași, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, unde mai multți credincioși fără măști aproape că s-au bătut cu jandarmii ca să ajungă la moaște.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol,  a declarat că a înregistrat un dosar penal după ce au fost primite 25 de sesizări prin care se reclamă zădărnicirea combaterii bolilor, solicitându-se tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi, fiind indicate şi persoane din cadrul Jandarmeriei.

Miercuri a fost un adevărat scandal la Moaștele Sfinte Parascheva

Mai mulți credincioși veniți la „Sfânta Parascheva” din Iași au făcut un scandal monstru lângă moaște, pentru că nu au fost lăsați „la liber” să treacă să pupe racla. Credincioșii au fost supărați foc și pară pe restricțiile impuse de autorități!

Reprezentanții Jandarmeriei sunt de părere că forțele de ordine au gestionat corespunzător situația Catedrala Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și că prin faptul că pelerinilor le-a fost permis accesul fără măsuri restrictive la moaștele Sfintei Parascheva s-a evitat o escaladare a violenței.

Pelerinilor li s-a permis accesul la raclă, nerespectându-se măsurile restrictive stabilite

Credincioșii veniți la “Sfânta Parascheva” din Iași au făcut scandal lângă moaște, miercuri, pentru că nu era lăsați să treacă fără măsuri restrictive să ajungă lângă raclă. În fața Catedralei Mitropolitane s-au aflat oameni fără măști, care stăteau înghesuiți, huiduiau și se ceartau cu jandarmii.

La un moment dat, pelerinilor li s-a permis accesul la raclă, nerespectându-se măsurile restrictive stabilite în contextul pandemiei de coronavirus, lucru care l-a nemulțumit total pe Raed Arafat, șeful DSU. Ulterior, reprezentanții Jandarmeriei au emis un comunicat, explicând că forțele de ordine au procedat corect și că, astfel, s-a evitat o bătaie generală.