Gazetarul Ion Cristoiu este de părere că Elena Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, va candida la alegerile legislative din acest an. Potrivit lui Cristoiu, numele de Băsescu va trage în sus Partidul Mișcarea Populară, care „va intra la guvernarea viitoare”.

„Profeţia mea este că PMP se pregăteşte să obţină un scor foarte bun la alegeri. Eu stau peste drum de sediul PMP şi coşmarul meu este ca PMP să nu ajungă la guvernare că nu mai am loc de parcare. Eu parchez în zona aia şi deja să ştiţi că nu mai sunt locuri. Pot să dau şi o profeţie. Va candida şi Elena Băsescu. A fost o discuţie dacă la Constanţa. Se pare că va candida la Bucureşti.

Cristoiu: „Traian Băsescu nu va mai candida acum”

Traian Băsescu nu va mai candida acum, iar numele de Băsescu va trage partidul în sus. Probabil el se va implica acum pentru fiică-sa. Dar oricând, PMP va avea un loc în guvernarea viitoare, mai mult decât USR-PLUS. Eu văd guvernarea viitoare PNL- peste 40%, PMP şi UDMR, făcând împreună o majoritate de 54-55%”, a declarat Ion Cristoiu, citat de Mediafax.

PMP intră în majoritatea de la CGMB

PMP ar putra face parte din viitoarea majoritate din Consiliul General al Municipiului București.

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că își dorește să coopteze Partidul Mișcarea Populară în formarea majorității în Consiliul General al Municipiului București. Dan spune însă că a treia poziție de viceprimar, solicitată de PMP, nu este posibilă.

„Vreau să precizez că s-a rostologit o ştire, care nu are niciun fel de fundament, legată de un al treilea viceprimar. În acest moment, noi funcţionăm după o lege, Codul administrativ, şi Codul administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari şi protocolul semnat de PNL şi USR PLUS vorbeşte de un viceprimar de la PNL şi un viceprimar de la USR PLUS. PNL l-a desemnat – Sebastian Bujduveanu, acum câteva zile, USR PLUS l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari discuţia este închisă”, a afirmat Nicuşor Dan, la RFI.