Antreprenorii din HORECA consideră că măsurile dispuse de autorități nu sunt corecte. Surse din industrie afirmă că ”noi, care avem restaurante ori cafenele, tragem obloanele, în schimb, cluburile și discotecile pot rămâne deschise pentru că se numesc Nuba, pretind că ei sunt terasă și au susținere politică”. Miercuri, la o zi după ce au închis restaurantele și cafenelele, autoritățile din București au decis să închidă și cluburile, discotecile și barurile. 

Clubul Nuba in weekend

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis miercuri modificarea deciziei luate ieri, prin care au fost închise restaurantele și cafenelele. Astfel, s-a decis că va fi suspendată activitatea și în baruri, cluburi și discoteci, unde rata de infectare este ridicată, a precizat prefectul Capitalei. Pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în Capitală și în mai multe județe din țară, marți a fost luată măsura închiderii restaurantelor, cafenelelor ori barurilor. 

Proprietarii de restaurante susțin că nu au existat focare de infecție cunoscute în locațiile lor, iar petrecerile cu un număr mare de persoane din cluburi prezintă un risc mai mare pentru participanți, chiar dacă sunt respectate măsurile minime de protecție sanitară. 
Pe pagina de Facebook, clubul își promovează petrecerile de joi și vineri seară, care “încep la ora 20.00 și durează până la miezul nopții”. 

Clubul nuba in weekend

Conform capital.ro, Nuba, fondat de Alin Negulescu, Jean Sasu și Alexandru Nanu în 2015, înseamnă: restaurantul de pe strada Grigore Gafencu (București), care se transformă noaptea în club; Nuba Summervibes, terasa de vară din zona Herăstrău (București); Nuba Café, de pe Dorobanți (București); Nuba Beach Club din Mamaia (Constanța), care doar pe 1 mai 2018, prima zi de existență, a strâns încasări de aproape un milion de euro. 

În 2018, întregul grup, care numără 240 de angajați, a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro, mai mare cu 25% decât în 2017. În contextul acestei situații, miercuri, 7 octombrie, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a afirmat că “propunerea DSP București de întrerupere a activității în cazul restaurantelor și cafenelelor nu făcea nici o referire la cluburi și discoteci. Așa că vom vota în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență aplicarea acelorași măsuri și în cazul acestor unități”.