Poliția Națională spaniolă a demontat o plantație subterană de marijuana situată sub o plantație de măslini din Toledo, fiind cea mai mare descoperită în  Spania, într-o operațiune în care au fost arestați patru bărbați.

Plantația a fost amplasată într-o groapă săpată în acest scop la o adâncime de 4 metri sub o plantație de măslini situată în zona Cerro de los Palos, foarte aproape de orașul Toledo, în cadrul unei ferme. în interiorul căreia au fost găsite 1.022 plante de canabis.

Cea mai mare plantație subterană de marijuana găsită de Poliția Națională

Este cea mai mare plantație subterană de marijuana pe care Poliția Națională a găsit-o până acum în Spania, care a descoperit plantații în peșteri, dar niciuna dintre aceste dimensiuni, a raportat șeful superior al Poliției Castilla-La Mancha într-o conferință de presă , Félix Antolín, care a prezentat operațiunea luni împreună cu delegatul guvernului în comunitatea autonomă, Francisco Tierraseca, potrivit ElPais.

Antolín a subliniat că crearea acestei facilități a fost foarte costisitoare, adăugând costul achiziționării fermei, exploatării subsolului și echipamentelor, deoarece intenția promotorilor săi a fost crearea unei plantații cu randament ridicat care să rămână în timp, cu care se așteptau să realizeze o producție de peste un milion de euro pe an.

Cercetătorii au localizat această fermă situată în Cerro de los Palos, în care locuia o familie de origine română, în care inițial nu existau dovezi vizuale ale cultivării sau a vreunei construcții care să poată adăposti plantația, deși un puternic și miros caracteristic de marijuana exista.

Au existat, de asemenea, indicii clare că s-au efectuat lucrări terestre considerabile la fermă, ceea ce i-a determinat pe anchetatori să creadă că plantația se afla într-o construcție subterană.

Laborator complet și sofisticat pentru cultivarea intensivă a canabisului

Când au accesat proprietatea pentru a efectua percheziția autorizată judiciar, agenții au găsit o gaură în teren, pe jumătate ascunsă sub carton, paleți și cutii de lemn, prin care au accesat o cameră creată pentru a găzdui un laborator complet și sofisticat pentru cultivarea intensivă a canabisului, care a obținut energia electrică pentru a funcționa prin două conexiuni ilegale la rețeaua publică.

Această încăpere, în care au fost găsite 1.022 de plante, a fost conectată la o a doua încăpere în care era instalată infrastructura necesară pentru extinderea laboratorului (și care se lega de o altă ieșire, situată la celălalt capăt al fermei), care ar putea avea a permis recoltarea între 150 și 200 de kilograme de muguri de marijuana.

În interior, agenții au găsit trei bărbați care se ocupau de întreținerea plantației, care au fost arestați împreună cu un alt bărbat care a ajuns ulterior într-o dubă. Cei patru deținuți, unul dintre ei minor, sunt acuzați de infracțiuni de trafic de droguri și fraudă a energiei electrice.