Adrian Streinu Cercel a lansat, luni seară, la Sinteza Zilei, un nou avertisment cu privire la pandemie. „Ne facem cî nu vedem? Ne facem că nu înțelegem? Care este problema noastră?”, întreabă, retoric, Cercel.

„Eu aş vrea să înceteze această polemică cu privire la Terapie Intenstivă, că dacă primesc sau nu terapie antivirală, pentru că un pacient care nu este pozitiv în momentul în care ajunge în ATI pentru virus nu primeşte Remdesivir. Nu are de ce. Este un tratament care se aplică pacienţilor care au virus.

Eu nu aș vrea să fac medicină prin televizor, dar nici să las pe alţii care îşi dau cu presupusul despre ce avem noi de făcut în terapiile intensive din România.

Cei care au de făcut terapie intensivă în România ar face bine să pregătească oamenii şi să dea posibilitatea ca o serie de alţi specialişti care nu sunt specialişti în terapie intensivă să poată face un modul rapid de pregătire pentru că ceea ce va veni în lunile următoare…. va fi vai de capul nostru. Clar, scurt şi cuprinzător”, a spus Streinu-Cercel în emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Avertismentul profesorului Cercel: Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara! Virusul se găsește în atmosferă

Profesorul Adrian Streinu-Cercel susține că oamenii ar trebui să poarte mască peste tot pe stradă, întrucât coronavirusul se regăsește în atmosferă. Medicul spune că virusul se regăsește cu precădere în zonele ciruclate de mașini.

„Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara. Nu ar trebui să vedem pe nimeni pe stradă fără mască. Virusul se găsește în atmosferă, pe stradă, mai ales unde sunt zone ultra circulate și sunt mașini în trafic. Vă dați seama că acele mașini ridică pur și simplu în aerul pe care noi îl respirăm o serie de particule care unele dintre ele sunt contaminate și cu SARS-CoV-2”, a declarat medicul.