Meciul disputat de româncele Andreea Mitu și Patricia Țig împotriva perechii Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia), în cadrul turneului de la Roland Garros, este suspectat de blat, în interesul organizatorilor de pariuri.

Româncele au câștigat partida pe care au disputat în turul I al probei de dublu feminin, împotriva perechii Madison Brengle/Yana Sizikova (SUA/Rusia), însă oficialii suspectează că jocul ar fi fost trucat. Româncele au câștigat cu scorul de 7-6, 6-4. Autoritățile au demarat o anchetă, mai ales că pe acest joc s-au pariat sume foarte mari de bani. Se pare, însă, că jucătoarele de tenis din România nu au fost implicate în acest scandal.

Informația cu privire la trucare meciului a fost prezentată de publicația germană Die Welt, care susține că s-au pariat sume foarte mari de bani și că jocul a intrat în atenția autorităților care fac cercetări pentru a stabili dacă Madison Brengle și Yana Sizikova și-au apărat corect șansele.

S-au pariat sume suspect de mari, de nivelul sutelor de mii de euro, pe al cincilea game din setul secund al partidei respective, la scorul de 7-6, 2-2, pe serviciul Sizikovei. le acest serviciu jucătoarea de tenis din Rusia, în vârstă de 25 de ani, a comis două duble greșeli și apoi a pierdut suspect de ușor o minge la care a dat impresia că a ajuns mult prea târziu, conform publicației EN24, care citează publicația germană.

Trebuie spus că actuala scandalurile se țin lanț în actuala ediție a Turneului de la Roland. Fernando Verdasco (58 ATP) a anunțat că îi va chema în instanță pe organizatori, pe motiv că nu a fost lăsat să participe la Roland Garros 2020, din cauză că a fost depistat cu noul coronavirus.

Daniel Evans (30 de ani, 34 ATP) și Matwe Middelkoop au avut un conflict la meciul de dublu de la Roland Garros și au fost cât pec e să se ia la bătaie pe teren, fiind despărțiți cu greu de arbitrul partidei.

O nouă dispută a fost înregistrată și la meciul dintre Kiki Bertens și Sara Errani. Lipsită de fair-play, italianca și-a ironicat adversara pe tot parcursul jocului, iar la final a înjurat-o în italiană. Kiki Bertens a fost nevoită să părăsească arena într-un cărucior cu rotile.