Fostul primar al Capitale, Gabriela Firea, a făcut, luni, primele comentarii după ce a pierdut alegerile din 27 septembrie la Primăria Capitalei. Într-o intervenție pe Facebook, Gabriela Firea  a susținut că înfrângerea suferită în fața lui Nicușor Dan a fost provocată de unirea partidelor de dreapta și dezbinarea celor de stânga.

Mai mult, fostul edil al Capitalei a lansat un set de acuzații la adresa unor politicieni ”de centru și centru stânga”, dar fără să-i numească, subliniind că aceștia au lovit-o ”pe la spate”, ”cot la cot” cu adversarii săi.

Ce spune Gabriela Firea după înfrângerea la Primăria Capitalei

În final de ce s-a pierdut, poate mă întrebaţi care e opinia mea? Sunt aproape 5% diferenţă între mine şi principalul contracandidat, acum 4 ani am câştigat cu 12% distanţă. Cred că a fost un cumul de factori, dar nu aş vrea să închei această declaraţie fără să vă spun un sentiment pe care l-am avut şi aseară şi astăzi. Aşa cum ştiţi, dreapta s-a unit, avem trei partide, PNL, USR şi PLUS, care au susţinut acelaşi candidat, tocmai pentru a maximiza şansele. În zona cealaltă, centru stânga, nu s-a reuşit această coagulare a forţelor, am fost dezbinaţi şi nu din vina mea şi tocmai de aceea oamenii care ar fi putut să pună umărul (astfel încât echipa mea să-şi poată continua proiectele, din respect pentru bucureşteni, nu pentru mine, nu-mi făceau mie o favoare) au făcut tot ceea ce a ţinut de ei, acei oameni din centru şi centru stânga, astfel încât să mă lovească cot la cot cu adversarii mei, a declarat Gabriela Firea într-un live pe Facebook.

ostul primar al Capitalei a mai spus că acei politicieni de stânga, din ”familia” sa politică, au apărut la televizor, după flarea rezultatelor, ” ca un ”criminal care s-a întors la locul faptei”.

Dacă de la inamici accepţi mai uşor nişte critici, pentru că până la urmă acesta este jocul democratic, atunci când cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, ştiţi cum se spune – cuţitul înfipt în spate, e mai dureros. Dar eu cred că atâta timp cât suntem sănătoşi şi avem motive ca dimineaţa să ne trezim şi să mergem la muncă, toate aceste lucruri vor fi la un moment dat reglate şi cred că românii îi vor sancţiona pe acei politicieni care în loc să renunţe la orgoliul lor, la, nu ştiu, jocurile lor, la pretenţiile de mărire politică, au preferat pur şi simplu ori să stea separaţi de această bătălie din capitală, să considere că nu este a lor sau să-mi aducă chiar contracandidaţi ori chiar să facă declaraţii total neadevărate împotriva mea, mai spune fostul edil.

În continuare, Gabriela Firea a precizat că s-a simţit ca într-un roman scris de Agatha Christie.

„Iar ceea ce este şi mai neplăcut e faptul că unele dintre aceste personaje politice şi aseară şi azi-dimineaţă se plimbau prin platouri de televiziune, pe la partide, făceau declaraţii nonşalante, mi s-a părut aşa că suntem într-un scenariu scris după un roman al Agathei Christie: parcă era un criminal care s-a întors la locul faptei – aşa am perceput aceşti oameni politici de stânga şi centru stânga, care şi-au adus energia la rezultatul de astăzi, deci la câştigul dreptei”, a mai spus Gabriela Firea.

Cum arată datele provizorii la Primăria București

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a obţinut 42.74 % din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indică datele provizorii după numărarea a peste 94,17 % din voturi.