Acuzații grave din partea PSD la adresa ministrului de Interne Marcel Vela, după ce acesta a  anunțat supraveghere specială la alegeri.

El a adăugat că au fost constituite echipe operative şi rezerve de intervenţie în fiecare judeţ. De asemenea Vela a precizat că au fost formate echipe de control care să verifice modul în care poliţiştii îşi îndeplinesc misiunile.

Astfel, ministrul de Interne,  a anunţat într-o declaraţie de presă măsuri pentru buna desfăşurare a alegerilor de duminică, social-democraţii susţinând că legea nu există pentru Vela şi că este clar că toate acţiunile sale vor viza vicierea rezultatului scrutinului.

„Legea nu există pentru Vela! Când stai prea mult cu interlopii, începi să ai aceleaşi obiceiuri! Ministrul de Interne trebuia să fie primul care veghează la respectarea legii în privinţa organizării alegerilor locale de mâine! Vela este însă primul care o încalcă! Până ieri, când era întrebat, Vela spunea că este candidat la Caraş-Severin şi la Caransebeş şi că, din acest motiv, s-a şi suspendat de la conducerea Comisiei Tehnice pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale.

La acea dată, reprezentanţii PSD au afirmat că Vela trebuie să demisioneze.

Românii cu drept de vot vor merge la urme pe data de 27 septembrie pentru a-i alege pe reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Decțiile se vor deschide duminică dimineață, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.

Inițial, aceste alegeri erau programate pentru luna iunie, însă au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.