Românii neascultători, amenințați de șeful DSU: „Forțele de ordine vor fi acolo!”

Raed Arafat este categoric în chestiunea dreptului la vot: cine nu poartă mască de protecție, nu va putea vota duminică, 27 septembrie! Mai mult, șeful DSU nu se ferește să-i amenințe pe românii care nu înțeleg să fie obedienți: „Forțele de ordine vor fi acolo și nu le vor permite să intre fără mască!”.

Într-o intervenție avută la Digi 24 cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor, Raed Arafat și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că duminică se vor prezenta la secțiile de vot persoane care nu vor dori să se protejeze împotriva noului coronavirus.

Pentru alegerile locale, Guvernul a găsit măști

Totuși, secretarul de stat în Ministerul de Interne îi avertizează pe alegători că jandarmii și polițiștii au ordine clare referitoare la accesul alegătorilor în secțiile de votare. Adică, se intră doar cu mască pe față!

,,La secțiile de vot, ce n-aș dori să văd – și sper să nu vedem acest lucru – sunt oamenii care vor veni și o să insiste să intre fără mască. Și e clar că forțele de ordine care sunt acolo nu le vor permite să intre fără mască! Sau mască purtată sub nas sau sub bărbie sau să intre în secție cu mască, după care să o scoată acolo ca să arate că el sau ea nu poartă mască. Cred că aici avem un risc și sunt convins că vor lua măsuri, pentru că indicațiile sunt foarte clare: președinții secțiilor de votare și cei care păzesc secțiile de votare nu vor permite acest lucru!”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a anunțat că în fiecare secție de votare vor fi măști care se vor da celor ce nu au: „Deci nu există scuză că dacă am venit fără mască înseamnă că nu mă lasă să votez. Ai mască acolo să iei, ca să votezi și poți vota fără nicio problemă”.

Arafat afirmă că interzicerea accesului în secțiile de vot pentru cei care nu vor să poarte mască nu reprezintă o încălcare a drepturilor de alegător: „Cei care spun că le limităm drepturile trebuie să înțeleagă următorul lucru: așa cum intri la secția de vot și nu poți vota fără carte de identitate – asta e o condiționare, trebuie să ai cartea de identitate ca să votezi – așa trebuie să ai mască și să te dezinfectezi pe mâini ca să intri în secția de vot. Dreptul tău la vot este garantat, poți să votezi. Respecți regulile, asta este ideea. Respectând regulile, îi respecți și pe ceilalți”.