Enescu:„Nu mi-am luat avocat pentru că sunt nevinovat”

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, a sosit, joi dimineață la DNA, el fiind acuzat de procurori că a încasat ilegal sute de ore suplimentare.
Bogdan Enescu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10:00. Acesta a venit fără avocat și a oferit declarații scurte jurnaliștilor aflați la fața locului. Nu mi-am luat avocat pentru că în opinia mea sunt nevinovat”, a explicat Bogdan Enescu. Șeful Jandarmeriei nu a vrut să facă declarații, spunând că este o fază nepublică a procesului penal și că va vorbi „la momentul potrivit”. „Nu are rost să intrăm în detalii tehnice. Sunt chestiuni tehnice asupra cărora nu vreau să mă pronunț”
Întrebat dacă se gândește să își dea demisia, colonelul Enescu a replicat: „Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”. La DNA sunt așteptați și foștii șefi ai Jandarmeriei, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea.
Cei trei au fost puși sub urmărire penală de DNA, fiind acuzați că ar fi încasat ilicit sute de ore suplimentare. Aceștia ar fi cauzat un prejudiciu de peste 80.000 de lei. În cazul șefului Jandarmeriei, Bogdan Enescu, prejudiciul ajunge la peste 40.000 de lei.
Bogdan Enescu și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a 900 de ore suplimentare, fără acordul șefului ierarhic superior, adică al chestorului Bogdan Despescu. Bogdan Enescu și colegii săi au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție, informează sursa citată. În urmă cu câteva zile Bogdan Enescu a declarat că nu a primit nicio sesizare de la DNA în această privință. Șeful Jandarmeriei Române a spus că a petrecut chiar mai multe ore la muncă, însă nu le-a trecut pe toate în evidență. De asemenea, Ionuț Cătălin Sindile ar fi fost plătit pentru „orele suplimentare” efectuate chiar și în seara zilei de 10 august, la mitingul Diasporei, care a degenerat în violențe de stradă.