A început operațiunea de falsificare a alegerilor! Sute de „votanții-flotanți”, o golăneală din anii ’90, readaptată legislației actuale face legea în localitățile mici, dar apetisante.

A I nceput operațiunea de falsificare a alegerilor! Bătălia de la Mangalia devine din ce în ce mai dură! Primarul în funcție, Radu Cristian (PNL) își ia toate măsurile de precauție împotriva omului de afaceri Mohammad Murad(independent), apelând la trucurile electrale ale anilor ’90. Cel mai cunoscut este cel cu „votanții – flotanți”, adică persoane care până atunci nu au locuit în oraș, dar care brusc, înainte de alegeri, cer viză de flotant.

Poate că mulți se vor întreba de ce este nevoie de o asemenea manevră frauduloasă, dar mai ales de ce Ministerul de Interne, care garantează corectitudinea alegerilor, nu ia nici o măsură. Pentru că mizele sunt uriașe. Ca să înțelegeți ce înseamnă să fii primar de Mangalia, citiți declarația de avere a lui Radu Cristian. 11 terenuri pe Litoral, 4 imobile, două mașini BMW, ceasuri de 47.000 de euro, conturi de zeci de mii de euro și vreo 200.000 de euroi în numerar. De altfel, Radu Cristian este vestit prin Constanța pentru abilitatea sa de a face avere dintr-un salariu de primar. Să faci o avere de 9 milioane de euro dintr-un salariu de 2.200 de euro pe lună nu este la îndemâna oricui.

Dar să revenim la Operațiunea „Votanți – Flotanți”.

Gurile rele spun că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva în Mangalia, la precedentele alegeri fiind înregistrați peste 1.200 de oameni cu viză de flotant. Acum, potrivit unei plângeri a PMP au răsărit peste 200 de persoane care s-au gândit să se mute în Mangalia pentru perioada alegerilor locale.

„Din verificările efectuate în teren de organizația PMP Mangalia a reieșit un număr de 200 de flotanți, atât pe raza Municipiului Mangalia, cât și a localităților Jupiter, Neptun. Din verificările noastre a reieșit că mulți dintre acești flotanți nu locuiesc efectiv la adresele înscrise. Din informațiile primite, am aflta că mulți dintre angajații Primăriei Mangalia, care își au domiciliul în alte localități au fost încurajați să își obțină viză de flotant, pentru a putea obține drept de vot în circumscripția noastră electorală. Spre exemplu, în Mangalia, pe Bdul 1 Decembrie, nr 30 avem un număr de 29 de persoane înscrise în evidența SPCLEP Mangalia cu viză de flotant”, se menționează în plângerea oficială a PMP.

Stați liniștiți, nu se va întâmpla nimic. Primarul Radu Cristian va continua să facă bani din administrația locală, cu aprobarea mai marilor din PNL. Doar a reinventat șmecheria cu turism electoral cu viză de flotant. Pentru noua invenție folosită la falsificarea alegerilor mai merită o șansă!