Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că guvernul Orban nu îi mai poate păcăli pe oameni cu „șmecheria ieftină”, referindu-se la inaugurarea trenului Gara de Nord-Otopeni și a magistralei de metrou M5. De asemenea, Tăriceanu spune că PNL ar trebui să-l retragă pe Nicușor Dan din cursa pentru Primăria Capitalei, deoarece „numele de Plicușor Dan nu i-a foast dat degeaba”.

PNL ar trebui să-l retragă din cursă”

„Mă întorc puțin la subiectul cu inaugurările, pentru că am avut o clipă senzația că ați căzut în plasă, dar v-ați prins. Sunt două feluri de inaugurări la Iohannis: funcționale și inaugurale. Trenul după asta s-a închis. Sunt pentru aruncat praf în ochii oamenilor. La fel s-a întâmplat și cu magistrala M5, care va trebui închisă pentru lucrări.

Are loc un vot important, se votează ordonanța de urgență de rectificare a bugetului, prin care Orban a decis majorarea numai cu 14%. Azi am convingerea că va exista o majoritate pentru aplicarea legii, pentru majorarea pensiilor cu 40%.

Să trăiască Iohannis și Orban cu 1.000 de lei pe lună”

E o măsură de reparație morală pentru pensionari, fiind cea mai afectată categorie după 1990 și unele pensii au ajuns la un nivel cu totul insuficient. I-aș invita pe Iohannis și Orban să trăiască cu 1.000 lei pe lună. E păcat că nici Orban, nici Cîțu nu înțeleg efectul economic. Toate țările au injectat foarte mulți bani în economie, pentru stimularea consumului. Mulți din banii de la majorarea de pensii se vor întoarce în economie. Prin tva, prin impozite pe salarii șamd.

Atac dur la Nicușor Dan: „PNL să-l retragă din cursă pe Plicușor Dan!”

Campania electorală arată aproape la fel cum arată inaugurările lui Iohannis. Se feresc de dezbateri ca dracul de tămâie. Îl înțeleg și pe Nicușor Dan că nu vrea să participe la dezbateri. Numele de Plicușor Dan nu i-a fost dat degeaba. PNL ar trebui să-l retragă din cursă pe Nicușor Dan, pentru că a dat-o rău în gard cu declarațiile sale și dezvăluirile din ultima vreme.

Văd că asta este specialitatea lui Iohannis, să dea rateuri cu candidații la București. Vă mai aduceți aminte în 2016 că Orban s-a retras după ce i-a cerut o sacoșă de bani lui Urdăreanu.

Eu cred că asta ar trebui făcut, văd că Nicușor Dan, cu fiecare încercare de a se îndepărta de subiect, face o nouă gafă, numind-o pe Firea „PANARAMĂ”…

Am pledat pentru amânarea alegerilor” / „Iohannis judecă totul în prisma electorală”

Alegerile sunt o fază preliminară, în care candidații să-și expună proiectele, să discute cu votanții, dar toată această etapă, după cum vedeți, este văduvită.

Am pledat pentru amânarea alegerilor locale și fac o paralelă. În această vară s-au organizat alegeri locale în Franța, primul tur în criza coronavirus, turul doi a fost anulat. Același lucru putea fi și la noi, numai că Iohannis și cu Orban judecă totul într-o logică electorală. Vor neapărat pe 27, pentru că își dau seama că în fiecare zi pierd din popularitate. Inaugurări electorale, mai spun încă o dată!”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu