Simona Halep s-a calificat, duminică, în finala Turneului WTA de la Roma (de categorie Premier 5), după ce a învins-o în semifinală pe Garbine Muguruza (Spania), în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-4.

Ultimele două puncte au fost obținute de Simona în urma a două duble greșeli consecutive ale adversarei sale.

Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Marketa Vondrousova și Karolina Pliskova, meci care se dispută tot astăzi, de la ora 17.00.

Partida a început la ora 13:00 și a durat peste două ore. Pe arena centrală au avut acces și 1.000 de spectatori. A fost primul meci cu public pentru Halep, după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma, după ce adversara sa, Yulia Putintseva, din Kazahstan, locul 30 mondial, a abandonat în setul doi al meciului din sferturi. Turneul de la Roma, de categorie Premier 5, este dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari.

„Nu a fost un final de meci pe care noi ni-l dorim vreodată, pentru că o accidentare este grea pentru orice jucător. Îmi pare rău pentru ea, a jucat foarte bine la US Open. Din punctul meu de vedere am jucat un tenis bun, am fost și agresivă, dar am și înălțat mingea când a trebuit. Serviciul a mers foarte bine. O să iau ce e pozitiv și mă bucur că am simțit terenul mult mai bine decât în meciul de ieri. Cu siguranță am jucat mai bine de la meci la meci. Astăzi am avut mai mult timp să lovesc mingea, așa cum îmi place. Îmi doresc foarte mult acest trofeu, este unul dintre preferatele mele. Încerc, cât se poate de mult, să-l câștig. Am meciuri grele până să mă gândesc la trofeu”, a spus Simona Halep, în cadrul emisiunii Așii Tenisului” .