Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat într-o postare pe Facebook în urma scandalului în care este implicat Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei susținut de PNL și USR-PLUS, după apariția unei înregistrări.

Codrin Țtefănescu mai susține pe rețeua de socializare că nu contează cu cine votează oamenii, „trebuie să iasă cine trebuie și cine a fost stabilit de sus”, probabil făcând referire la Guvernul Orban și partidul PNL.

Codrin Ștefănescu, atac la adresa lui Nicușor Dan

„Să nu credeți cā PNL-ul îl va retrage pe Plicușor Dan după mega scandalul cu înregistrārile! Āștia nici măcar nu iau în calcul varianta asta! Rareș Ruj Roz a și ieșit public să ne convingā de victoria sigură a acestuia. Adică, oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu conteazā! Iar ce votăm noi e fix treaba noastră. Trebuie să iasă cine trebuie și cine a fost stabilit de sus. Și asta nu poate decât să ne enerveze și mai mult!”, a scris Codrin Ștefănescu.

Nicușor Dan, acuzat de „pactul” cu mafia imobiliară

Modul în care candidatul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, își folosește influența de activist, consolidată cu experiența în poziția de consilier general, este din ce în ce mai contestat în spațiul public, unde apar documente și informații surprinzătoare despre intervenții în cauze controversate. Astfel, Nicușor Dan ar fi intervenit să protejeze interesele de afaceri ale lui Mihai Mitrache, atunci când Primăria Sectorului 4 i-a demolat clădirea ridicată ilegal în „Orășelul Copiilor”, unde și-a făcut și buletinul ilegal, pe domeniul public, scrie cetateanul.net.

Nicușor Dan și asociația pe care o conduce, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit în procesul în care Mitrache a dat în judecată Primăria Sectorului 4, demers care contrastează puternic cu scopul declarat al asociației, acela de a proteja spațiile verzi și integritatea arhitecturală a Bucureștiului.

Nicușor Dan susține că restaurantul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București. În acțiunea de intervenție, Nicușor Dan a invocat că imobilul ridicat ilegal pe domeniul public a fost demolat de autorități… abuziv, iar „Orășelul Copiilor” a fost inclus ilegal în domeniul public al Municipiului București.

Nicușor Dan, despre înregistrarea în urma căreia e acuzat că ar fi intervenit pentru oprirea unei demolări într-un parc din Sectorul 4: „Sunt absolut liniștit. Am încercat să corectez un abuz”

Nicușor Dan a comentat marți seară, la B1 TV, înregistrarea convorbirii telefonice în baza căreia a fost acuzat că ar fi intervenitpentru oprirea unei demolări în Sectorul 4. Candidatul la Primăria Capitalei, susținut de PNL și USR-Plus, susține că doar a încercat să prevină un abuz.

„Sunt absolut liniștit. După cum știți, am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupția din București – corupție, cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim – și s-au însăilat niște lucruri care mă acuză exact de către PSD, partidul care, cu Dragnea în frunte, a scos violatorii și tâlharii din închisori”, a afirmat Nicușor Dan, la B1 TV.

Întrebat de Silviu Mănăstire, realizatorul emisiunii „Dosar de politician”, dacă este liniștit după apariția înregistrării în spațiul public, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei a răspuns:

„Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”, a declarat acesta.