Ipoteza potrivit căreia conducerea ALDE va candida pe listele PSD a fost desființată chiar de liderul formațiunii. Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că la mijloc e vorba doar de un „fake-news” lansat pe piață de rivalii săi politici. În opinia sa, ALDE ar risca „să își piardă identitatea politică” dacă recurge la o asemenea mișcare.

„Continuă «fake news-urile» din campania electorală. Ultimul pe care l-am văzut este că aş candida la alegerile parlamentare pe listele PSD! Realitatea este mai simplă: sunt cel care am susţinut şi susţin că ar fi benefică o alianţa ALDE, PSD şi Pro România, ca o construcţie care se poate opune mai eficient dictaturii PNL-iste. Dacă această alianţă nu se poate face, nu este din cauza noastră şi nimeni din conducerea ALDE nu va candida pe listele PSD pentru că ne-am pierde identitatea politică”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Altfel, fostul partener de guvernare al PSD, dar și cel care a pus umărul decisiv la dărâmarea Executivului social-democrat, dă asigurări că „ALDE va rămâne apărătorul drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi al nevoii de a fi respectată legea”.

„Vom continua să ne opunem încălcării Constituţiei de către dl Iohannis şi îl vom sancţiona în orice mod vom putea. Aşa că cine îşi freacă lăbuţele că scapă de noi trebuie să-şi pună pofta în cui. Ţineţi minte trei cuvinte: ALDE merge înainte!”, mai arată Tăriceanu.