Nicușor Dan și legăturile sale cu clanurile interlope. De unde vin banii din campanie!

Nicușor Dan pare a-și asuma rolul de veșnic candidat, dar care nu vrea mai mult de atât. Se mulțumește să strângă bani de la electoratul său (vezi strategia falimentară de la alegeriel trecute când le-a cerut oamenilor care-l susțin, câte 50 de lei, la plic) sau se mulțumește să strângă bani și punct.

Zilele trecute s-a aflat că omul “dreptei” la alegerile pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, are oare care legături cu oameni din luema interlopă a Bucureștiului. Totul a pornit după ce Nicușor Dan ar fi luat apărarea lui Mihai Mitrache. Acesta din urmă a driblat statul vreme de ani buni de la plata chiriei unui imobil aflat chiar în incinta Parcului “Orășelul Copiilor”. Primăria Sector 4 a luat decizia de a-i dărâma lui Mihai Mitrache construcția ce s-a dovedit a fi ilegală, doar, că, afaceristul cu istoric dubios a găsit un apărător de seamă în persoana lui Nicușor Dan, Da, ați citit bine, Nicușor Dan în plină campanie electorală pentru Primăria Capitalei a ales să susțină public un om cu legături influente în lumea interlopă din Capitală.


Și-a apărat “banca” campaniei electorale


Analizat profund aces caz atipic, scoate în evidență o singură întrebare: Ce l-a făcut pe Nicușor Dan să iasă public și să apere un afacerist certat cu legea și cu legături adânci în clanurile interlope? Răspunsul poate fi extrem de simplu, Nicușor se pare că era obligat să facă această mișcare, din moment ce Mihai Mitrache era “sponsorul” său din umbră pentru bugetul de campanie electorală. O obligație “frățească”, din moment ce Nicușor Dan s-ar fi pus la masa cu oameni influenți din zona gri a afacerilor bucureștene. Schema de infuzie de Capital ar fi fost extrem de simplă, tocmai schema care l-a împins pe Nicușor Dan să facă acest gest necugetat care i-ar putea fi fatal din punct de vedere politic. Mihai Mitrache zis “Câine”, era colectorul de la mai multe clanuri de interlopi din București printre care și cel al “Duduienilor”. Bani negri proveniți din ilegalități mai mutl sau mai puțin dovedite, ar fi urmat traseul, Interlopi-Mitrache via Nicușor Dan. Ori, politicianul ar fi fost astfel obligat să îți apere “banca” pentru ca robinetul să nu se închidă.