Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, s-a ferit să îi răspundă lui Traian Băsescu, dând impresia unui om care vrea să fugă cât mai departe de acest subiect.

Recent, candidatul PMP pentru Primăria București, fostul președinte al României, Traian Băsescu spune referindu-se la Ludovic Orban că este un ”rebut politic” sau ”gogoșar incompetent”.

„Suntem în campanie electorală. Nu voi răspunde, dar voi spune câteva lucruri. Am văzut că domnul Cioloș cere concursuri pentru directori, dar mulți dintre aceștia au fost puși în funcție în mandatul domnului Cioloș. Ne cerea să nu politizăm deschiderea școlilor. Ori să ceri demisia acum, e clar o chestiune politică. Doamna Anisie a fost în minister pe timpul domnului Cioloș. Atunci era bună și acum nu mai e. Sunt declarații politice”, a spus Ludovic Orban, fără a se referi direct la celor spuse de Traian Băsescu.

Recent, fostul șef de stat îl acuza pe Orban că a tergiversat foarte mult orice fel de înțelegere a partidelor de dreapta, în campania electorală pentru București. Ideea lui Orban ar fi fost ca PMP să fie izolat politic, iar la alegerile generale din iarnă, să nu intre în Parlament.

„Cât pot să mai cred în acest rebut politic care se numeşte Ludovic Orban, când ne-a pus într-o situaţie incredibilă – cu o săptămână înainte de expirarea dreptului de a depune liste, domnul Orban ne-a anunţat că ei merg singuri cu USR şi ne-au pus într-o situaţie extrem de dificilă? Cum să cred eu că Orban va mai vrea o alianţă. Ba cred că Orban va fi ultimul în care PMP să creadă. Deci, nu îl crede nimeni pe acest gogoşar incompetent care a ajuns şi prim-ministru al României”, a declarat Traian Băsescu, întrebat, sâmbătă, la prezentarea programului pentru Primăria Capitalei, unde a răspuns la întrebarea dacă PMP ar face alianţă cu PNL, după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

La rândul lui Dacian Cioloș, președintele PLUS, a declarat că Monica Anisie ar trebui să demisioneze de urgenţă de la conducerea Ministerului Educaţiei. „După şase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite»”, a afirmat Cioloş.De asemenea, fostul premier tehnocrat a mai precizat că până ieri era nevoie de „pepsiglas” pentru a îi proteja pe copiii care merg la şcoală, însă acum nu mai trebuie”.