Omul de afaceri Mihai Bucurenciu, cunoscut și drept unul dintre primii milionari români de după 1989, a fost înmormântat, duminică, la cimitirul Adormirea Maicii Domnului din Capitală. La înmormântare au ținut să participe, peste o sută de prieteni, dintre care mulți fac parte din „garda veche” a lumii interlope bucureștene.

Devenit cunoscut publicului larg la începutul anilor 2000, după ce din portbagajul mașinii i s-au furat aproape 500.000 de dolari, sumă absolut fabuloasă pentru acele vremuri, Mihai Bucurenciu a fost, o bună perioadă de timp, vedeta incontestabilă a ziarelor vremii.

Pentru că hoțul fusese prins și torturat de mai mulți prieteni ai păgubitului, Bucurenciu a fost atunci nevoit să fugă din țară și a devenit astfel unul dintre cei mai căutați oameni din România.

Condamnat la 10 ani, acesta a revenit în țară după șase ani de exil și a fost încarcerat. După eliberare, acesta a încercat să pună pe picioare mai multe afaceri, însă necazurile din tinerețe și-au spus cuvântul, iar acesta s-a îmbolnăvit grav. Boala i-a afectat, în cele din urmă, pancreasul, iar Bucurenciu a murit la numai 64 de ani.

Foștii condamnați din dosarul „Portbagajul” au lipsit de la înmormântare

Cu toate că la funeraliile acestuia au participoat peste 100 de persoane, priveghiul, înmormântarea și parastasul au trecut aproape neobservate.

După un priveghi la care au trecut sute de oameni, din București și din țară, printre care s-au numărat prieteni vechi, din anii ‘90, dar și mulți oameni pe care i-a cunoscut în lungii ani de detenție, acesta a fost înhumat la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului.

Potrivit unor martori, de la funeralii au lipsit majoritatea celor care au fost implicați în celebrul dosar „Portbagajul”.

Ulterior, parastasul a fost organizat la un restaurant din cartierul Regie, pe care, în tinerețe, Bucurenciu obișnuia să-l frecventeze.