Prim vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan,  a vorbit la România TV despre începutul anului şcolar, unde a relatat că el a optat pentru cursurile desfăşurate în clasă pentru copilul său. Liderul PNL le-a cerut profesorilor să intre în prima linie, ca medicii și polițiștii.

Rareș Bogdan: Copiii trebuie să înceapă școală, nu putem rata o generație

Eu îmi duc copilul la școală și am optat pentr a face școală în clasa. În România, 73% au optat pentru școală în clasa, 14% exclusiv online și restul mixt. Responsabilitatea este împărțită între guvern și autorități locale, este o problema de solidaritate. Copiii trebuie să înceapă școală, nu putem rată o generație. Am văzut tot felul de poziții ale unor politicieni mai mult sau mai puțîn umblați la școală. Eu îi rog pe profesori să fie atenți, pentru că provocările sunt și pentru ei. Cum au fost medicii și polițistii în prima linie, acum e rândul lor să fie în prima linie, avem nevoie de ei. Un popor needucat, îndobitocit, e mai ușor de manipulat”, a afirmat Bogdan.

Europarlamentarul crede că responsabilitatea dotării copiilor şi cadrelor didactice cu măşti şi alte materiale nu ar trebui să fie exclusiv a Guvernului

Sigur că e o chestiune care merită discutată. Pentru copiii din familii cu situație precară ar fi o măsură bună. S-au licitat 82.000 de tablete. Sincer, considerați că copilul dvs are nevoie că guvernul să-i asigure masca? Administrația orașului sau a școlii să găsească formulele necesare. S-a cerut mereu autonomie, dar autonomia nu merge într-o singură direcți”, a declarat Rareş Bogdan la România TV.

Europarlamentarul a vorbit și despre perspectiva măririi pensiilor cu 40%.

Eu am fost prin toată țară în campanie și este una dintre întrebările normale. Le explic că le-am mărit cu 14 la sută, dacă PSD voia să le mărească, le marea imediat, nu dădea acest termen de un an, iar mai departe le vom mai mari în continuare. O doamna foarte simpatică a zis că, ok, mai târziu, dar măcar să le dăm un 44%. Românii sunt mult mai înțelepți decât se crede, iar ce s-a întâmplat în ultimele luni și văzând ce se întâmplă la nivel mondial, lumea înțelege că decât să întrăm într-o criză, mai bine o luăm pas cu pas”, spune europarlamentarul.

Vicepreşedintele liberal a vorbit și despre procurorii care fac abuzuri: Trebuie să plătească

„Nu e o chestiune de ordin, că nu-mi permit. Cred că hoții trebuie să stea la pușcărie, dar și procurorii care fac abuzuri să plătească. Eu am văzut ani în șir că politicienii sunt extrem de corupți, iar acum văd că nu mai e corupție. Ori așa, ori instituțiile statului se odihnesc. Nu există îngerași, nu există alb și negru. Autoritățile statului, ori au greșit atunci, când spuneau că toată lumea e coruptă, ori acum se odihnesc.”, a încheiat Rareş Bogdan.