Un scandal de proporții a avut loc marți în Parcul Herăstrău, la un eveniment electoral al candidatei susținută de PNL și USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

La eveniment au participat și reprezentanți ai partidelor care o susțin pe Armand, printre care și premierul Ludovic Orban, care a și luat cuvântul în cadrul evenimentului în care Clotilde Armand trebuia să își prezinte proiectele pentru Primărie.

Însă, la un moment dat, în zona din parc unde avea loc întâlnirea au ajuns și Adriana Bahmuțeanu, care candidează pentru funcția de primar al Sectorului 1 din partea PER, dar și activista Oana Lovin și avocatul Codruța Cerva.

La început, Adriana Bahmuțeanu a vrut să aibă o discuție cu Clotilde Armand, însă aceasta din urmă a refuzat dialogul.

„Doamna Armand, cunoașteți imnul României?”, a întrebat-o Bahmuțeanu.

Ulterior, Bahmuțeanu a explicat că a dorit să o provoace pe Clotilde Armand la o confruntare electorală.

„Am provocat-o la o confruntare electorală. Vreau să văd dacă știe limba română.”, a explicat Bahmuțeanu.

La rândul său, Oana Lovin a făcut o serie de acuzații la adresa PNL și USR-PLUS, acuzând aceste formațiuni că ar reprezenta interese străine. Totodată, Lovin a scandat și mai multe lozinci jignitoare.

Doamna Clotilde, de unde aţi avut bani de casă în centrul Bucureştiului? Vreţi să faceţi lobby pentru Franţa, să câştige proiecte” sau „Au venit securiştii în ţară. Domnul Burduja (Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor și președintele PNL Sector 1, n.red.), e bine că a falimentat tăticul Bancorexul”, au fost doar câteva din scandările Oanei Lovin.

„Ne aflăm aici împreună cu colegii noștri din PNL pentru că cineva trebuie să arunce la groapa de gunoi a istoriei PSD-ul. Să începem cu Sectorul 1. Aici avem un primar care nu a construit nimic, care și-a pus angajații să mă urmărească, care a risipit patru ani din viața noastră. El aruncă cu banii noștri pentru materiale de propagandă PSD. Nu mai putem continua așa. România are nevoie de oameni care construiesc, nu care țipă”, a spus Clotilde Armand.

Ludovic Orban, deranjat de incident

Premierul Ludovic Orban, prezent la evenimentul electoral al lui Clotilde Armand, s-a arătat deranjat de modul în care Bahmuțeanu, Lovin și Cerva s-au comportat.

El a declarat că modul în care acestea au decis să se comporte denotă lipsă de civilizație.

„Să nu faceţi niciodată ce fac aceşti exponenţi ai PSD, care arată ce a adus acest partid în Sectorul 1: lipsă de civilizaţie. De astfel de lucruri vrem să scăpăm Sectorul 1 şi România. Prezenţa mea urmăreşte un scop clar: să transmit un mesja de susţinere din partea PNL pentru Clotilde Armand”, a spus premierul Ludovic Orban.

Oana Lovin și Codruța Cerva au fost legitimate de Jandarmerie, urmând să fie amendate.