Konstantinos Passaris se află la un pas de eliberare. Iată cum e posibil așa ceva și ce s-a întâmplat cu „Fiara din Balcani”.

Passaris a depus o cerere de eliberare condiționată și susține, cu probe, că îndeplinește toate condițiile pentru a fi lăsat din nou printre oameni.

„Fiara din Balcani” a deschis procesul în care a solicitat eliberarea condiționată la scurt timp după ce o instanță a decis extrădarea sa în Grecia, pentru punerea în aplicare a mai multor mandate de arestare

Conform legii, eliberarea condiționată în cazul pedepsei la închisoare pe viață – așa cum este cazul lui Passaris – poate fi dispusă, dacă persoana condamnată a executat efectiv 20 de ani de închisoare, așa că acesta are toate șansele să părăsească penitenciarul în viitorul apropiat.

Curtea de Apel a decis extrădarea

Situația este, totuși, complicată, pentru că, în momentul în care i se va aproba eliberarea condiționată, va intra în vigoare un nou mandat de arestare.

Curtea de Apel Timișoara a decis recent ca asasinul să fie trimis în țara natală, însă doar dacă își ispășește înainte de extrădare pedeapsa primită în România.

„Dispune amânarea predării până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei, la termen. Dispune arestarea persoanei solicitate Passaris Konstantinos, în prezent persoană privată de libertate în Penitenciarul Arad, pe o perioada de 30 zile, în vederea predării şi emiterea mandatului de arestare, acesta urmând să fie pus în executare la data încetării motivelor care au justificat amânarea”, au decis magistrații.