Teodor Alexandru Gavriș, condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare într-un dosar în care e acuzat de abuz în serviciu pe când era director în CFR Călători, e abonat la contracte cu statul. În total, între 2016 și 2020, firma lui Gavriș are 24 de contracte la 10 primării, CJ Ilfov și Jandarmeria București, în valoare de 1,4 milioane de lei. 

Teodor Alexandru Gavriș controlează Smart Tech Engineering SRL, firmă abonată la contracte în comunele din sudul țării conduse de primari PNL.  Smart Tech, înființată în 2016, deși tunde pomi, pune trotuare, are ca obiect principal de activitate consultanță pentru afaceri și management. 


Din iulie 2016 și până în februarie 2020, Smart Tech Engineering SRL: A primit 375.000 de lei de la Primăria Săbăreni, Giurgiu, pentru montare trotuar provizoriu. Primar: Iosif Viorel – PNL, aflat în funcție din 1999. E vorba de contractul despre care Libertatea a scris, pe larg, săptămâna trecută. A primit 196.000 de lei (80.000 de lei pentru studii de fezabilitate, 55.000 de lei pentru Servicii proiectare tehnică, 21.000 de lei pentru servicii de expertiză tehnică, 30.000 de lei pentru încă un studiu de fezabilitate) de la Primăria Moșteni, Teleorman. Primar: Vică Tabarană – PNL, aflat în funcție din anul 2000. A primit 65.000 de lei pentru “Servicii de consultanță în domeniul procedurii de achiziții publice” de la Primăria Bughea de Sus, județul Argeș. Primar – tot PNL: Nicolae Tarbă. A primit 40.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate de la Primăria Furculești, Teleorman. Primar: Ginel-Florin Pană – PNL. A primit 40.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate de la Primăria Năsturelu, Teleorman. Primar: Ion Mocanu – PNL, aflat în funcție din anul 2000. A primit 135.940 de lei pentru mai multe lucrări, cea mai importantă (95.000 de lei) având ca obiect servicii de consultanță în domeniul managementului execuției investiției de la Primăria Sfințești, Teleorman. Primar: Ion Isvoranu, aflat în funcție din 2008, pe atunci în PNL, înlăturat din partid în 2019. A primit 290.000 de lei pentru studii de fezabilitate și servicii de consultanță de la Primăria Vârtoape, Teleorman. Primar: Ilie Boboc – PNL, aflat în funcție din 2004. A primit 23.000 de lei pentru servicii de consultanță de la Primăria Rast. Primarul, Iulian Silișteanu, va candida din partea PNL la actualele alegeri, după ce a schimbat mai multe partide. A primit 9.000 de lei pentru elaborare studii de la Primăria Drăgănești de Vede, Teleorman. Primar: Victor Letcanu – PNL, aflat în funcție din 1996. A primit 94.000 de lei pentru “Servicii de proiectare pentru rețele de apă și canal” de la Primăria Bragadiru, Teleorman, condusă tot de un PNL-ist, Cristian Ionel Chisac, din 2016. A primit 33.600 de lei pentru servicii de tăiere copaci de la Consiliul Județean Ilfov – controlat de PNL. 

Contactat , Gavriș a răspuns că nu a observat “acest amănunt” legat de afilierea “galbenă” a contractelor sale. Nu am observat lucrul ăsta eu. Nu am nimic… Chiar nici n-am observat acest amănunt. Dacă încercați să sugerați că am vreo legătură cu PNL, e o presupunere greșită, că n-am niciun fel de coloratură politică. Teodor Alexandru Gavriș: “Cu Consiliul Județean Ilfov am fost subcontractat de o altă firmă. Am făcut trotuare, am făcut drumuri, deci nu se pune problema de experiență. E constatarea dumneavoastră. Interesantă chestia, nici n-am știut. Chiar este o coincidență, o pură coincidență. Eu nu sunt politic, eu sunt specialist. Așa cum sunt specialist în locomotive, mai am o calificare – sunt inginer CFDP, și nu orice inginer. Ca o informație, sunt și doctorand”, a declarat Teodor  Gavriș. 
Cât despre contractul de la Săbăreni, șeful de la Smart Tech Engineering a ținut să adauge că încă nu a încasat toți banii de la primărie și că vina aparține autorităților, care “nu au întreținut trotuarul”.