După sănătatea publică, nu există prioritate mai mare decât investițiile în sistemul de educație!

5.000 de școli din România nu au acces la Internet. 40% dintre elevii din mediul rural nu au avut acces la educație în aceste luni în care școala a fost ”online”.

Nu sunt nici cifre, nici procente, sunt elevi care nu au putut să învețe în aceste luni și care se vor confrunta cu această problemă și în următoarele luni. România este, de ani buni, în topul țărilor europene la abandonul școlar timpuriu. Lipsa accesului la internet și la telefon, computer, tabletă va crește și mai mult abandonul școlar. Cauzele sunt simple: de la lipsa resurselor financiare, la lipsa condițiilor pentru acces la educație: de la drumuri, la transportul școlar, până la chestiuni care țin, iată, de internet. Dar mai ales nepăsarea autorităților și incapacitatea Guvernelor și a autorităților locale de a asigura accesul la educație. PSD a lăsat un urmă un sistem de educație vulnerabil, iar ultimele luni au arătat un ping pong continuu între guvern și primării.

Niciun alt stat nu a transformat în maniera aceasta începerea școlilor în răfuială politică. Irlanda, de pildă, a alocat aproape 400 de milioane de euro pentru reînceperea școlilor. Grecia și chiar Spania au gestionat mult mai eficient începerea școlilor. IOANA CONSTANTIN

sursa:facebook