FC Viitorul a anunțat că Gică Popescu a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Presedintele clubului a cerut să facă testul și așa a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus.

„FC Viitorul Constanța anunță că, în urma unei testări Covid-19 efectuate individual de președintele clubului nostru, Gheorghe Popescu, rezultatul a fost unul pozitiv”, se arată într-un comunicat al FC Viitorul Constanţa.

Gică Popescu este asimptomatic. Starea de sănătate a președintelui de la Viitorul este bună

Clubul anunţă că aşteaptă precizări de la DSP Bucureşti pentru a se urma procedurile specifice în astfel de situaţii.

„Contrar acestui rezultat, președintele clubului nostru nu prezintă niciun fel de simptome. În continuare se va aștepta un răspuns al DSP București pentru a se urma procedurile specifice în astfel de situații.

Acest test a fost efectuat separat de restul echipei noastre, astfel că ne continuăm pregătirea meciului cu Universitatea Craiova în condiții normale”, se mai arată în comunicat.

Profesorul Rafila, despre evoluția cazurilor de COVID-19

„Ne adaptăm și exersăm măsurile de prevenire, să identificăm focarele care apar, dar la un moment dat viața noastră cred eu că trebuie să se apropie de normal.

Nu cred că vor apărea modificări majore, dar e posibil să crească, deoarece concediile sunt pe sfârșite. Mai mult de 10% nu cred că se va mai modifica acest parametru”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

„Nu doar medicii epidemiologi pot face instructaje cu profesorii. Există și alți medici care pot instrui cadrele didactice. (…) Nu cred că există și nu cred că se poate evalua care sunt cunoștințele cadrelor didatice despre procedurile de prevenire.

Nu este o problemă dacă la început părinții nu-i duc pe elevi la școală, dar cred că, și sper, să tindem spre scenariul verde. Acesta ar trebui să fie dezideratul. Mai ales că dacă va apărea un vaccin, pentru că virusul nu va dispărea, nu putem să schimbăm radical sistemele, cultura noastră, până la urma actul educativ”, a mai adăugat profesorul.

Acest test a fost efectuat separat de restul echipei noastre, astfel că ne continuăm pregătirea meciului cu Universitatea Craiova în condiții normale”, se mai arată în comunicat.