Tabloul intitulat „Cap de copil” și semnat de Gheorhe Pătrașcu, recuperat de polițiști după ce, la începutul anului, a fost furat de hoți din reședința de la Snagov a fostului primar Marian Vanghelie, a fost pus sub sechestru asigurator de procurorii DNA. Măsura a fost decisă în contextul unui dosar trimis în deja în instanță, în care Vanghelie este acuzat de un prejudiciu de aproximativ 300 de milioane de lei.

Politicianul Marian Vanghelie, fost primar în sectorul 5 al Capitalei, s-a trezit cu vila spartă la jumătatea lunii februarie a acestui an, după ce hoții au intrat în reședința sa într-un moment în care soția lui Oana Mizil și copilul erau în casă.

La momentul respectiv, Vanghelie le-a spus judiciariștilor ilfoveni că îi lipsește un tablou semnat de Gheorghe Petrașcu, denumit „Cap de copil, care costă aproximativ 100.000 de euro, dar și mai multe ceasuri scumpe și bijuterii din aur.

Undeva la jumătatea lunii aprilie, hoții care intraseră în locuința fostului primar al sectorului 5 au fost prinși. Dintre toate bunurile pe care le furaseră, anchetorii ilfoveni au reușit să recupereze numai opera de artă.

La momentul reținerii, hoții ar fi povestit polițiștilor că puseseră ochii pe mai multe dintre tablourile din casa omuli politic, însă că, în cele din urmă, au ales să plece cu „Cap de copil” pebtru că era cel mai mic și era mai ușor de cărat.

Fostul primar a recunoscut că tabloul este al lui

Informația legată de recuperarea tabloului a ajuns în presă și de aici și la urechile procurorilor DNA, care îl trimiseseră pe Marian Vanghelie în judecată într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Aceasta a fost trimis în judecată alături de alte patru persoane, iar prejuduciul a fost stabilit la suma de 295.207.000 de lei.

În consecință, potrivit unor surse judiciare, reprezentanții DNA ar fi încercat să pună sechestru pe mai multe bunuri ale fostului primar, însă acesta a decrat că cele mai multe dintre ele nu-i aparțin.

Ca urmare, după ce au auzit că acesta a recunoscut faptul că tabloul „Cap de copil este al lui”, lucru pe care, de altfel, Marian Vanghelie l-a menționat și în plângerea depusă la Poliția Ilfov, s-au grăbit să pună sechestru pe opera de artă.