Unul dintre cei mai importanți lideri politici din România trece prin momente delicate. Victor Ponta este suspect de Covid-19, după ce a fost în contact direct cu un medic infectat cu noul coronavirus.

S-a întâmplat la Bacău, într-o vizită electorală efectuată de fostul prim-ministru. Ponta a mers în orașul lui Bacovia pentru a-i susține pe medicul Aurelia Țaga, candidat la şefia Consiliului Județean Bacău, și pe Cosmin Necula, candidat la  Primăria Bacău.

La o zi distanță după întâlnirea cu liderul Pro Româna, Aurelia Țaga a fost depistată cu Covid-19. Ea a stat alături de Victor Ponta pe toată durata vizitei pe insula de agrement, la conferința de presă, dar și la discuțiile din interiorul partidului.

Ponta se testează la București, Cosmin Necula se izolează

„Desi am respectat toate regulile de protecție, duminică, în București, voi face testul Covid 19. Până ce primesc rezultatul, nu voi mai participa fizic la acțiuni de campanie. Multă sănătate și mult succes candidaților PRO România!” a declarat președintele Pro România pe pagina de Facebook.

La rândul lui, Cosmin Necula a intrat în autoizolare. Despre cazul colegei de partid, a precizat: „La fel ca mulți alți medici din cadrul Spitalului Județean Bacău, doamna doctor s-a infectat în urma contactului cu un coleg de breaslă.

Echipa de campanie a respectat regulile impuse în contextul actual dar, cu toate acestea, luăm măsuri suplimentare de protecție. Pe acestă cale, vă informez că, din respect pentru băcăuani și pentru colegii mei, mă voi izola pentru următoarele zile, atât timp cât îmi vor recomanda autoritățile medicale. Înțeleg faptul că acest anunț produce deja multă bucurie în rândul adversarilor mei politici. Orice speculație pe marginea acestui subiect denotă doar dorința unora de a câștiga fără merit puncte electorale. Este sub demnitatea unui om să exploateze o astfel de problemă, doar pentru faptul că suntem în campanie electorală”.

În județul Bacău s-au înregistrat, vineri, 4 septembrie, 53 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19

.