Liderul PMP, Eugen Tomac, a susținut în cadrul unei conferințe care a avut loc la Iași că alinațele PNL-USR din anumite județe din țară sunt „niște improvizaii”, dar a punctat și faptul că electoratul nu poate fi păcălit în contextul în care „ăntr-un judeţ PNL cu USR se înjură, în alt judeţ se pupă de zici că sunt fraţi”

Eugen Tomac a mai precizat în cadrul conferinței susținute vineri la Iași și faptul că primarii PSD „sunt avantajaţi primarii în funcţie” din cauza faptului că alegerile locale sunt organizate într-un singur tur, dar și din cauza faptului că nu există o alianță la nivel național.

Eugen Tomac, despre alianțele PNL-USR: „Niște improvizații!”

O alianţă înseamnă liste comune, cum a fost în 2004 cu Alianţa DA sau cu USL-ul. Acum sunt nişte improvizaţii. Într-un judeţ PNL cu USR se înjură, în alt judeţ se pupă de zici că sunt fraţi. Nu poţi păcăli electoratul în formatul ăsta. PMP nu a acceptat nicio alianţă împotriva firii în niciun judeţ. Mergem pe cont propriu. Noi vedeam o alianţă naturală anti-PSD pentru a mătura din administraţia locală tot ceea ce considerăm că ţine ţara pe loc“, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac”, a declarat liderul PMP.

Primarii PSD, avantajați la alegerile locale

Da„Din 41 de consilii judeţene, 28 sunt conduse de PSD. Având un singur tur la locale, sunt extrem de avantajaţi primarii în funcţie, iar noi am gândit raţional când am propus să se facă acest bloc. Fiecare partid crede că are voturile în buzunar şi poate face ce vrea cu ele. Viaţa ne va demonstra pe 28 septembrie că s-au înşelat. Nu există o alianţă la nivel naţional, sunt doar nişte improvizaţii locale cu scopul de a păcăli cetăţenii. PMP este pe picioarele lui. În 2016, am avut 800 de candidaţi în toată ţara, azi avem 2.436 de localităţi unde PMP candidează pe cont propriu”, a mai afirmat Eugen Tomac.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări referitoare și la alegerile parlamentare care vor fi organizate, probabil, pe 6 decembrie.

„După locale, PMP va analiza care este cea mai bună soluţie. Nu m-aş hazarda să spun de pe acum. Dar suntem pregătiţi fără nicio emoţie să ne atingem obiectivul de 10 la sută şi la alegerile locale şi la parlamentare”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.