Milionarul Topolinski amenință cu ”agențiile străine”, iar capete înalte din Guvern ar urma să fie citate de procurori + Informația bombă care s-a ”scurs” din interiorul Ministerului Sănătății.
Mega-afacerea care a început pe culoarele Ministerului Sănătății s-ar putea încheia în birourile din Știrbei Vodă, acolo unde se află sediul Direcției Naționale Anticorupție. Firma de imobiliare Naguma Medical Supply a fost declarată câștigătoare a licitației pentru cele 115 milioane de măști destinate populației vulnerabile din România, dar a încălcat grav termenele, iar produsele au fost livrate doar parțial Direcțiilor de Sănătate Publică. A trecut o lună de când s-a parafat înțelegerea, iar contractul este o ”bombă cu ceas” care poate exploda oricând în Palatul Victoria.

Declarațiile publice de marți ale ministrului Nelu Tătaru (AFLĂ AICI CE A SUSȚINUT + VIDEO EXCLUSIV) au inflamat lucrurile, iar milionarul Michael Danny Topolinski (beneficiar al afacerii) s-a simțit încolțit și a ieșit la contraatac. Ministrul Sănătății a afirmat, pe un ton tăios, că dacă măștile nu vor fi livrate în totalitate, atunci va rezilia contractul cu Naguma.

Replica companiei lui Topolisnki nu a întârziat. A doua zi, milionarul a amenințat, la rândul său, că va cere despăgubiri. Termenul impus de Tătaru a expirat joi dimineață, iar măștile tot nu ajunseseră (decât o parte dintre ele) la DSP-uri. În mod normal, Tătaru ar fi trebuit să rezilieze contractul, așa cum a declarat public (iar video-ul prezentat de noi este mărturie), dar acest lucru nu s-a întâmplat!

 Am cerut un punct de vedere oficial Ministerului Sănătății, iar acesta ne-a precizat sfidător, azi, că ”durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășeste 10 zile, iar răspunsul va fi comunicat în maxim 30 de zile”. Reporterii au aflat însă din surse de încredere de ce ministerul lui Tătaru a respins un răspuns concret.

Astfel, o informație-bombă de ultimă oră s-a scurs din interiorul M.S. și arată că, în ciuda avertismentelor categorice ale lui Tătaru, Naguma a mai primit (ATENȚIE!) – printr-o anexă la contract– încă un termen de 7 zile pentru livrarea întregii cantități de măști. În tot acest timp, aflată în pragul începerii școlilor și al alegerilor electorale, populația vulnerabilă a României acuză faptul că nu are măști, iar sănătatea publică se află într-un pericol iminent!

Întrebare publică adresată premierului și Curții de Conturi: care este baza legală a ”amiabilei” de 7 zile?

ATACPERSOANA.Ro solicită public premierului Ludovic Orban și Curții de Conturi să ceară explicații ministrului Nelu Tătaru cu privire la temeiul legal prin care Naguma a primit azi o ”păsuire” de încă 7 zile. Această ”păsuire” a fost mascată sub forma unui ”înțelegeri amiabile” – ca act adițional – dar TOTAL ILEGALĂ ținând cont de legislația în materia achiziților publice.

De altfel, ne amintim că firma de imobiliare a câștigat licitația grație termenului de o săptămână pe care îl promitea pentru distribuirea măștilor începând cu prima zi de la semnarea contractului. De atunci, așa cum precizau, au trecut însă peste 30 de zile și se vor mai împlini încă 7.