Fostul premier al Italiei și actualul președinte al partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi, a fost diagnosticat cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către formațiunea sa politică, informează ANSA.

Potrivit aceleiași surse, Berlusconi se află în izolare la reședința sa din Arcore, în apropiere de Milano, de unde va continua să lucreze în următoarele două săptămâni.

Liderul Forza Italia a anunțat că, deși se află în izolare, va continua să îi susțină în campania electorală pentru alegerile locale și regionale pe candidații formațiunii sale. Cel mai probabil, acesta îi va susține prin intermediul rețelelor sociale, dar și prin interviuri.

Pe 25 august, Silvio Berlusconi a fost testat pentru COVID-19 după ce s-a întâlnit, în Sardinia, cu fostul manager de Formula 1, Flavio Briatore, care a fost testat pozitiv recent. Primul test al lui Berlusconi a ieșit, însă, negativ.

De altfel, cel puțin 60 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost depistate printre persoanele care au frecventat un local deținut de Briatore.

După ce primul test a ieșit negativ, Berlusconi s-a întors la reședința sa din Arcore, unde a continuat să lucreze la campania partidului său pentru alegerile locale.

Silvio Berlusconi are o iubită cu 53 de ani mai tânără

PMP

Recent, presa din Italia a anunțat că Berlusconi, în vârstă de 83 de ani, are o nouă iubită, cu 53 de ani mai tânără.

Numele ei este Marta Fascina, are 30 de ani și este parlamentar din partea partidului lui Berlusconi, Forza Italia.

Echipa lui Berlusconi a fost nevoită să facă anunțul după apariția unor fotografii în presă care îl înfățișau pe fostul premier alături de Marta Fascina.

Silvio Berlusconi a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Carla Dall’Oglio, iar a doua oară cu Veronica Lario. Ambele mariaje ale fostului premier al Italiei s-au încheiat prin divorț. De altfel, atunci când a divorțat de prima soție, Berlusconi se afla deja într-o relație cu Lario de cinci ani.

În vârstă de 83 de ani, Berlusconi a fost implicat de-a lungul anilor într-o serie de scandaluri sexuale. El a fost și condamnat la închisoare după ce a plătit o minoră pentru a întreține relații sexuale contracost, însă decizia a fost ulterior anulată de instanță.

În ultima perioadă, Berlusconi se confruntă și cu probleme de sănătate. El a fost operat pe cord în 2016, iar trei ani mai târziu a fost operat după ce a suferit o ocluzie intestinală.