Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a izbucnit în lacrimi, în momentul în care a aflat că poate fi exclusă din PSD pentru că a absentat de la moțiunea de cenzură, asta deși era nevoită să stea în izolare, mama sa fiind diagnosticată cu noul coronavirus. Carmen Dan a prezentat și documentul care atestă faptul că mama sa are Covid-19.

Toţi cei care trebuie să analizeze situaţia fiecărui parlamentar care astăzi au absentat vor ţine cont de prevederile legale. Cred că aş fi singurul membru de partid care ar fi exclus pentru că respectă legea. N-am făcut altcceva decât ce dispune legea”, a declarat Carmen Dan, în direct la România TV.

Întrebată ce lege ar fi încălcat dacă ar fi fost prezentă în Parlament, Carmen Dan a explicat:

„Este un ordin de ministru care stabileşte care este conduita în astfel de situaţii, fiind contact direct cu o persoană testat pozitiv cu SARS-COV-2. E vorba despre mama mea.

Cu mama m-am dus în Urgenţe la Spitalul Floreasca joi. După ce i s-a făcut triajul, i s-a făcut testul COVID. A venit rezultatul sâmbătă, din păcate, pozitiv”, a spus fostul ministru de Interne.