Biroul Permanent al Organizaţiei Municipale a PSD Caracal (județul Olt) a decis, luni seară, excluderea din partid a deputatului Dan Ciocan pentru absenţa acestuia din Parlament, la votarea moţiunii de cenzură.

Astfel, Biroul Permanent al PSD Caracal a decis, cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, excluderea fostului preşedinte al organizaţiei municipale, deputatul Dan Ciocan, informează Gazeta Nouă, care precizează că următorul pas pentru excluderea deputatului este validarea hotărârii luate astăzi în cadrul Biroului Permanent Judeţean.

Pe lângă lipsa din Parlament, în ziua votului pentru picarea Guvernului Orban, social-democraţii au multe de reproşat fostului coleg. Deputatul mai este acuzat și că a încercat atragerea consilierilor de pe listele PSD, validaţi acum pentru alegerile din 27 septembrie, cu promisiunea unor locuri din partea Pro România.

„Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ. Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter. În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic. Este și mai grav, că lipsa sa de susținere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care și-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus țara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani”, a declarant preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat – luni – că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea social-democraților care nu s-au prezentat la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus. El a adăugat că niciunul dintre ei nu este bolnav, relatează Antena 3.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (…) Nu e niciunul bolnav”, a spus liderul PSD și șeful Camerei Deputaţilor, întrebat dacă a vorbit cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus.

Votul pentru moțiune a fost amânat, luni, din cauza lipsei de cvorum. Parlamentarii PNL, USR, PMP și UDMR au lipsit de la ședință, iar de la PSD au lipsit cinci parlamentari: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Dan Ciocan și Roxana Pațurcă, potrivit Digi 24.

Marcel Ciolacu: A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum. Moțiunea nu va fi retrasă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat – luni – că PNL a avut o strategie pentru a nu se face cvorum la şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură. El a precizat că atunci când a calculat că ar avea cele 250 de voturi în condițiile în care s-ar fi întrunit cvorumul în Parlament.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea săptămâna trecută că se bazează la moţiunea de cenzură, Ciolacu a răspuns numărătoarea sa ar fi fost valabilă dacă se întruneau condițiile pentru vot.