O polițistă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din București a fost plasată sub control judiciar de către procurorii DNa în urma acuzațiilor de șantaj.

Parchetul anticorupție informează faptul că polițista Alina-Georgiana Moroianu de la Poliția Sector 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice i-ar fi cerut esteticianului Vitalie Stan suma de 15.000 de euro drept daune pentru o pacientă nemulțumită de intervenția estetică, dar și pentru ea însăși.

Polițistă de la serviciul economic, acuzată de șantaj

În cursul lunii octombrie 2019, inculpata Moroianu Alina-Georgiana, în calitate de ofițer de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sector 6, sub amenințarea unui presupus dosar penal pentru evaziune fiscală, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea suma de 15.000 de euro, atât pentru ea cât și pentru o altă persoană.

Inculpata Moroianu Alina-Georgiana i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulțumită de intervenția chirurgicală efectuată de acesta, amenințându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis și cu comiterea unor acte de violență din partea pacientei și a prietenului acesteia.

Ulterior, inculpata Moroianu Alina-Georgiana ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro din care și-ar fi păstrat suma de 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulțumite.

Totodată, procurorii au mai dispus față de inculpata Moroianu Alina-Georgiana luarea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro și 16.100 lei ridicate de la aceasta cu ocazia percheziției domiciliare”, arată DNA.

De reamintit este faptul că în cursul zilei de vienri, DNA a început urmărirea penală față de esteticianul doctor Vitalie Stan, în urma acuzațiilor de luare de mită, în perioada 2013-2014, când era manager al Spitalului Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică și Arsuri din București. Se pare că acesta ar fi luat mită de 16 ori.