Celebrul Dan Sandu Simion, zis Dan Chioru, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții Apel București pentru coordonarea unei rețele de trafic de droguri. Considerat un adevărat Escobar al României, traficantul de cocaină este cercetat, totodată, și pentru faptul că ar fi comandat, din răzbunare, asasinarea procurorului care a condus ancheta.

Imperiul ridicat de Dan Sandu Simion s-a năruit, în anul 2016, când ajutat și de un ofițer superior din structurile Ministerului Afacerilor Interne, acesta reușise să câștige, de pe urma traficului de cocaină, sume de ordinul milioanelor de euro. Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Dan Chioru, interlopul pusese bazele unei rețele prin care reușea să cumpere cantități mari de stupefiante cu un nivel de puritate ridicat, trimise direct din America de Sud.

Din banii câștigați, traficantul și-a construit un adevărat palat în sectorul 4 dar își permitea și să folosească avioane particulare, să joace sume uriașe la casinouri din țară și din străinătate dar și să împrumute, cu dobândă, anumite persoane asociate lumii interlope.

În același timp, Dan Chioru a reușit să-și apropie și un ofițer din structura Direcției Generale Anticorupție (DGA), comisarul șef Petru Pitcovici, care l-ar fi învățat cum să se ferească de autoritățile specializate în combaterea criminalității organizate.

Mai mult, anchetatorii au reușit să obțină probe în legătură cu faptul că, în timp ce se afla în Arestul Central al Poliției Capitalei ar fi încercat să să aranjeze asasinarea procuroarei de caz cu ajutorul a doi criminali de origine albaneză care ar fi trebuit să folosească arme de foc.

Dan Chioru, condamnat după patru ani de la arestare

Arestat preventiv și mai apoi plasat în arest la domiciliu și control judiciar, Dan Chioru a fost condamnat definitiv, după patru ani, la 8 ani și 8 luni de închisoare, din care va fi scăzută, însă, perioada de 2 ani și 5 luni în care acesta a fost arestat preventiv și în arest la domiciliu.

Pe lângă pe lângă pedeapsa principală a închisorii, judecătorii au hotărât să-i interzică și dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani, care va începe după ce va ieși de la închisoare.

Dan Chioru a fost ridicat de polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Poliției Capitalei și încarcerat la Penitenciarul Rahova, pentru perioada de carantină.