Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a anunțat, marți, că demisionează din funcție. „Anunț că mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, voi rămâne un simplu ofițer”, a spus chestorul Vasilescu.

Chestorul Liviu Vasilescu și-a anunțat demisia, în mod neașteptat, lșa capătul unei declarații de presă care făcea referire la captură de droguri ajunsă la Constanța după ce, inițial, a plecat dintr-un port sirian.

Înainte să facă anunțul propriu zis, Vasilescu a spus că „această operațiune se adaugă multitudinii de cazuri instrumentate în mod profesionist de instituțiile de aplicare a legii din România”, în care activează de mai bine de 30 de ani și care „dovedește încă o dată că Poliția nu negociază siguranța cetățeanului”.

Acesta a spus că, din punct de vedere managerial, consideră că și-a făcut datoria cu „onoare și bună credință”, dar că în ultimul timp a costatat că există un atac îndreptat împotriva Poliției Române și Ministerului Afacerilor Interne.

Rămân simplu ofițer de poliție

Demisia chetorului Vasilescu a venit la capătul mai multor discuții apărute în spațiul public legate de modul în care Poliția Română a gestionat evenimentele organizate cu ocazia înmormântării liderului interlop Florin Mototolea, zis Emi Pian, ucis de un rival, membru al clanului Rinu.

„Indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de Poliție mai mult din fața televizorului decât din teren, în permanență mi-am asumat resposabilitatea deciziilor. Vă rog să-mi permiteți ca de astăzi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredințate”, a spus Vasilescu.